Gorki lotos

Audio knjige

U djelu “Gorki Lotos” Louise Bromfielda, prikazana je ljubavna priča dvoje mladih, privlačnih, uspješnih i slobodnih osoba, koja, osim trenutaka sreće, nije unijela mnogo pozitivnog u živote glavnih likova, Toma Dentrija i Aliks Droton.

Oboje pripadaju visokom društvu, obdareni su bogatstvom, ljepotom, mladošću i zdravljem, čime se jasno ističe da mnogi “idealni” uvjeti za sreću nisu jamstvo da će priča na kraju imati sretan završetak.

U ovoj knjizi, koja je veoma tečno i zanimljivo napisana, gotovo se objašnjava zašto neki ljudi, iako su suđeni jedno drugome, ne mogu biti zajedno. Čak i kada se na kraju nađu u istom okruženju, nesreća koju donose drugima donosi im nemir i gorčinu. Dobar čovjek ne može istinski biti sretan ako je njegova sreća vezana za nesreću drugih, čak i ako je ta nesreća posljedica njegove direktnosti.

Smatra se velikom srećom kada neko doživi pravu ljubav i kada je ta ljubav uzvraćena. Kada je ljubav uzajamna i kada ne postoje ozbiljni prepreke koje bi razdvojile zaljubljeni par, čini se da njihova sreća ne poznaje granice. Međutim, stvarnost, kao i obično, osporava mnoge teorije.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se