Poslednji susret

Audio knjige

Izuzetan roman o ljubavi, opraštanju i stazama kojima se nije išlo.

Linda Folon susreće Tomasa Džejnsa, svoju nekadašnju ljubav, na književnom festivalu na koji su oboje pozvani kao učesnici. Godine su prošle od kada su im se putevi razišli, a u međuvremenu je Tomas postao književna legenda. Poznat je po svojoj tajanstvenosti, uglavnom je živio u izolaciji nakon tragičnog gubitka koji ga je zadesio.

To nije slučajan susret. Tomas je čuo da Linda učestvuje na festivalu i izabrao je taj trenutak da obnovi kontakt sa ženom koju je obožavao pre mnogo godina. Njihova veza bila je pogubna i predstavljala je prekretnicu u njihovim životima. On nikada nije mogao da zaboravi ni intenzitet te veze, ni štetu koju je ona načinila.

Iz prve rečenice “Poslednji susret” otkriva priču o Lindi i Tomasu na neobičan način: kreće se natrag u prošlost prolazeći kroz naslage sećanja i tumačenja kako bi prikazala njihove ranije susrete s nemilosrdnom tačnošću. U Africi, kada su imali po dvadeset sedam godina, i u Masačusetsu, kada su bili u srednjoj školi, roman iznova oslikava ljubav na svom neuhvatljivom vrhuncu – onu snažnu vezu koja predstavlja uzor prema kojem se svi ostali odnosi mere.

Vraćajući čitaoca kroz vreme, Poslednji susret otkriva zapanjujući odjek jednog izbora, jedne reči, koji odzvanja čitavim životom. Istovremeno, roman govori o tajni koja se u potpunosti može shvatiti tek na poslednjim stranama, tajni viđenoj kroz oči Linde Folon i mladića koji je voli.

Maestralno kontrolišući rečenice, opservacije, emocije i likove, Anita Šriv je stvorila prelepo i nezaboravno štivo o bliskosti, gubitku i žudnji koja traje čitavog života.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se