Eloisa James – kolekcija knjiga

Kolekcije Ljubavne knjige

Biografija: Eloisa James

Kratki pregled

Eloisa James je poznata američka spisateljica ljubavnih romana i profesorica engleske književnosti. Rođena je 1962. godine kao Mary Bly, a pisanje pod pseudonimom Eloisa James omogućilo joj je da razdvoji akademsku i književnu karijeru.

Rani život i obrazovanje

Eloisa James
Kolekcija knjiga

Mary Bly je rođena u Minesoti, SAD, kao ćerka pisca i kritičara Roberta Blya i pesnikinje Carol Bly. Završila je studije na Univerzitetu Harvard, gde je stekla diplomu iz renesansne književnosti. Nakon toga je magistrirala na Univerzitetu Oxford i doktorirala na Yale University.

Akademska karijera

Eloisa James je profesor engleske književnosti na Fordham University u New Yorku, specijalizovana za renesansnu literaturu. Njeno akademsko znanje i istraživački rad često se prepliću sa njenim književnim radom, što njenim romanima daje dodatnu dubinu i autentičnost.

Književna karijera

Pod pseudonimom Eloisa James, Mary Bly je napisala više od trideset ljubavnih romana, koji su poznati po svojoj duhovitosti, emocionalnoj dubini i istorijskoj tačnosti. Njeni romani često istražuju složene odnose između likova i smešteni su u razdoblja kao što je Regency era.

Glavna dela

  1. Potent Pleasures (2000) – Njen prvi roman, uvod u svet ljubavnih romana smeštenih u Regency eri.
  2. Duchess in Love (2002) – Prvi roman iz serije “Duchess Quartet”.
  3. Desperate Duchesses (2007) – Prvi roman iz serije “Desperate Duchesses”, koja je veoma popularna među čitateljima.
  4. The Wildes of Lindow Castle – Serija koja uključuje naslove kao što su “Wilde in Love” (2017) i “Say No to the Duke” (2019).

Lični život

Eloisa James je udata za Alessandra Vettorija, profesora italijanske književnosti, sa kojim ima dvoje dece. Porodica živi na relaciji između New Yorka i Italije, uživajući u bogatstvu obe kulture.

Značaj i nasleđe

Eloisa James je stekla široku popularnost i priznanje u svetu ljubavne literature. Njeni romani su prevođeni na mnoge jezike i često se nalaze na listama bestselera. Kombinacija njenog akademskog znanja i talenta za pisanje ljubavnih priča čini njena dela posebnim i cenjenim među čitateljima.

Zaključak

Eloisa James je izuzetna spisateljica čiji rad predstavlja most između akademske izvrsnosti i popularne književnosti. Njeni romani nude ne samo romantične priče već i bogat istorijski kontekst, čime privlače širok spektar čitatelja.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje