Jupiter u Blizancima (do početka juna 2025.) – Ekspanzija znanja, učenja, informacija i kontakata

Horoskop

Jupiter je ušao u znak Blizanaca krajem maja 2024.godine i zadržati će se u ovom znaku do početka juna 2025.godine. Prolazak Jupitera kroz neki astrološki znak traje otprilike godinu dana.

Jupiter vlada nasuprotnim znakom Strijelca, a kad neka planeta uđe u nasuprotni znak od onoga s kojim vlada kaže se da je u izgonu i da se ovdje dobro ne osjeća. Što je i slučaj Jupitera u Blizancima. To je stoga što su Blizanci znak prikupljanja velikih količina informacija, oni su znatiželjni, često gube fokus i rade više stvari od jednom. Jupiter pak želi sve objediniti, posvetiti se jednom znanju i učenju.

Natalno imam Jupiter u Blizancima i mogu iz svog iskustva reći da cijeli život skupljam različita znanja – studirala sam na tri fakulteta (dva sam završila a na trećem sam imala slušački indeks). Plus školu astrologije. Mimo formalnog obrazovanja, nema duhovnog pravca za koji nisam pokazivala interes, stalno sam išla na tečajeve, edukacije. Primila bezbrojne inicijacije u raznim duhovnim školama i pravcima.

Kad je Jupiter u svojem domicilu čovjek ima neki svoj pravac, mišljenje, životnu filozofiju, duhovni put. Sa Jupiterom u Blizancima nema mira, dok se sve ne nauči. A nitko ne može znati sve, pa čovjeka uvijek nešto goni da istražuje dalje i dalje. I shvati da nitko nije u pravu i da su svi u pravu – sve je onako kako si naštelaš svijest. Sva sreća da živimo u doba jako dostupnih informacija tako da s prolaskom Jupitera kroz Blizance, one koje zanimaju nova znanja doći će na svoje.


Jupiter predstavlja planetu ekspanzije, sreće, mudrosti, znanja i optimizma. U njegovom prolasku kroz Blizance, možemo očekivati intelektualnu ekspanziju, snažnu želju za učenjem i širenjem horizonata. Dolaze nam nove ideje i informacije. Komunikacija i razmjena mišljenja se povećava.

Rastu vještine govora i pisanja, učenja stranih jezika, novinarstvo. Naglašeno je podučavanje i edukacija, a i sposobnosti influencera da motiviraju druge. Jupiter u Blizancima donosi sposobnost prilagodbe različitim situacijama, kao i vedar i entuzijastičan pristup životu. Vidimo pozitivne strane situacija i vjerujemo u mogućnost rasta i napretka kroz učenje i komunikaciju.

Širi se mreža kontakata i krug klijenata, prijatelja i poznanika. Društvene aktivnosti se pojačavaju i  povezujemo se raznovrsnim grupama ljudi. Ukoliko se bavite nekim poslom (ili hobijem) koji uključuje potrebu za mnogo ljudi, sada je odlično vrijeme da doprete do puno novih klijenata i poznanstava.

Marketing i trgovina rastu – čak se i loša roba i usluge dobro prodaju. Tako da budite na oprezu što kupujete, jer ne zaboravimo dio s početka teksta da je Jupiter ipak ovdje u svom izgonu. Kako on sve širi, isto tako pazite da prekomjerno ne trošite i ne kupujete, bilo robu, bilo usluge, bilo znanja. Jer i prevelika količina novih stvari donosi blokiranu energiju.

Da, Jupiter ima potrebu za ogromnom količinom svega i svačega, ali ipak u svemu treba naći umjerenost i povući granicu kada je dosta. Da se ne dogodi da od šume ne vidimo drvo.

Irena Dumančić Baranja


Izvorno objavljeno ovde

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje