Ljubavno ludilo

LJUBIĆI

Tejlor jedva da je razumela ono što joj je doktor Lorens saopštio, ali se zato trgla na njegov dodir. On ju je vratio u stvarnost, bolnu i tragičnu stvarnost, u kojoj se Lusijano nije smejao, kako je obično činio, u kojoj nije zbijao šale i pričao anegdote, već je ležao u bolničkom krevetu, sa dijagnozom koja je ukazivala na to da će veoma brzo preminuti.
Možda već toga ili sledećeg dana.

-Da li je doktor Majerson dežuran? – upitala je Teda Lorensa, specijalistu koji je pregledao Lusijana po njegovom smeštanju u bolnicu.
On je oklevao jedan trenutak, a onda je pružio Tejlor Lusijanov karton.

-Naravno, vi imate puno pravo da zatražite mišljenje drugog lekara. Doktor Majerson je vrhunski neurohirurg. Ipak…

-Ne, niste me razumeli – Tejlor ga je prekinula, prelazeći rukom preko lica, kako bi navela sebe da bude prisutna duhom. Predstavljalo joj je napor da vodi smisleni razgovor, bila je potpuno dekoncentrisana i odsutna.

-Alan je moj kolega sa studija. Jedno vreme smo se i zabavljali. Volela bih da ga pozdravim, to je sve.

-Alanova kancelarija se nalazi na petom spratu. Verujem da je trenutno u bolnici – obavestio ju je doktor Lorens, spremajući se da izađe iz sobe.

-Ponesite mu Lusijanov karton, za svaki slučaj.

-Hvala – Tejlor je preuzela karton, a onda je i sama pregledala nalaze, sakupljene u njemu.
Nije znala šta je tačno očekivala da pronađe, znala je samo da se nadala nekom čudu, nekom podatku koji bi joj dao nadu. Ma koliko medicina važila za egzaktnu nauku, ponekad nije imala objašnjenje za pojedine događaje. I ona sama je, kao lekar, viđala pacijente koji su se oporavljali nakon što bi bili proglašeni za neizlečive.
Nadala se da bi Lusijano mogao da bude jedan od tih pacijenata.
Duboko u srcu je znala da je njegov odlazak pitanje trenutka. A njene slutnje su potvrđivali i nalazi, sakupljeni u Lusijanovom zdravstvenom kartonu.
Bila je potpuno bleda i ukočenog lica, kada je stala pred sekretaricu doktora Alana Majersona.
-Dobar dan. Ja sam doktorka Tejlor Pomeroj, iz Dečije klinike. Volela bih da se vidim sa doktorom Majersonom, ako je to moguće.

LJUBAVNO LUDILO

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.