807

Godine vjernosti

LJUBIĆI

Lagano je šetao. Cvrkut ptica gaje opuštao. Njihov pjev gotovo da i nije narušavao tišinu. Bez njega priroda ne bi imala onu svoju draž. Kad se približio rijeci, osjetio je njenu hladnoću. Osmijeh mu je zalitrao na usnama. Požurio je prema mjestu na kojem je prije provodio mnogo vremena. Uvala je bila malena, ali ga je uvijek ostavljala bez daha. Kad je prišao rijeci, uzdahnuo je. Morao je sebi priznati da je bio pomalo razočaran. Očekivao je da će Tcri biti ondje, ali nije bila. Sjeo je i uzeo nekoliko kamenčića. Odsutno ih je bacao u rijeku. Razmišljao je o godinama koje je proveo daleko od sve te prirodne ljepote. Teško mu je bilo priviknuti se na život koji je vodio u koledžu, ali je bio prisiljen naviknuti se.
Nije čuo korake, već je osjetio nečiju prisutnost. Kad sc okrenuo, vidio je Tcri. S ncvjcricom je odmahivao glavom. Da, to je bila ona, ali je bila potpuno drugačija od one djevojke koje se sjećao.
– James! – uzviknula je i krenula prema njemu.
James je ustao i raširio ruke Poletjela mu je u zagrljaj. Čvrsto ju je držao u njemu Bilajc tako. . Ni sam nije znao kako je mogao opisati njen izgled. Zatvorio je oči, upijajući mins svježine koji je dolazio s njenog tijela. Nakon dugog zagrljaja, odmaknuo ju je od sebe. Te oči.. Bile su plave kao da se komadić neba zadržao u njima. Njena bujna tamna kosa u bogatim je slapovima padala niz njena krhka leda. Bila je neukrotiva, isto kao i ona. Srcoliko lice. pune usne. sve je bilo nekako drugačije.
Nastavak na broju 2

Odgovori

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.