1280

Neslućene visine

LJUBIĆI

Nikada pre nije osetila takvo poniženje: ulazila je u direktorovu kancelariju pognute glave, kao krivac čija je krivica utoliko veća što ne zna da jc definišc, niti da joj otkrije uzrok.
Stajala je kraj vrata, i oglušila se o poziv direktora da sedne. Čekala je da na nju prospe gomilu prckora i da joj na kraju izrekne kaznu stoje Muzeju pokvarila posao od istorijske važnosti.
Znala je da je pravdanje uzaludno. U zapadnjačkom sistemu vrednosti, ma koliko se moralisti trudili da stvari drugačije predstave, posledice su sve, a namere ništa. Ako je svojim afektivnim napuštanjem sastanka izazvala finansijsku štetu, mko je neće pitati šta je prethodilo takvom nastupu, i da li je ona zaista kriva? Počela je grozničavo da razmišlja: šta da radi ako ostane bez posla? Jer, posle svega, i to je moguće.
-Sedite, Galina! Ne mogu da razgovaram dok stojite – rekao je pomirljivim tonom – ili joj se to samo učinilo0
-Neka, stajaću. Recite. Pretpostavljam da će razgovor kratko trajati i stoga…
Dejv je ustao, prišao stolu i izvukao stolicu, a zatim uz blagi naklon rukom pokazao na nju. Nije imala izbora – sela je. ali je i dalje gledala u pod, kao dete koje je silno zgrešilo.
– Vidite, Galina. moram sa vama da obavim jedan krajnje poverljiv razgovor – počeo je, a zatim napravio značajnu pauzu da vidi njenu reakciju. Kliknite broj 2 za nastavak…


Kristin Young – Neslucene visine

...

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.