1028

U kolevci tanga

LJUBIĆI

Imala je lice prosečne lepote, ali sa očima predivne boje zrele masline, čiji su kapci večito bili zavodnički spušteni do pola. U tim očima se krio sav njen lični, emotivni arsenal, bile su pravo ogledalo njene duše.
Duga i smeđa kosa joj je padala preko jednog obraza i ona ju je neumorno sklanjala, ne želeći daje sputava ukosnicama. Retko je išla kod frizera, baš kao što se retko i šminkala. Od kozmetike je koristila samo apotekarske kreme, nenaviknuta na parfeme i druga kozmetička pomagala. Ipak, lepo je mirisala i imala odličan ten, uprkos ranim tridesetim godinama.
Upravo u trenutku kada je Marsela htela da siđe sa galerije i pridruži se Heder u prizemlju, primetila je kako joj prilazi njena saradnica iz muzeja, Julija Lopez. Muzej je bio pred zatvaranjem i ona je verovatno želela da upozori Heder na to. – U redu je, Julija! – viknula je Marsela sa galerije i krenula im u susret. Sišla je polako niz stepenice, ne skidajući pogled sa Heder. Kada joj je sasvim prišla, morala je da se nasmeje njenoj garderobi, loše kombinovanoj, kao i obično. Uprkos mogućnosti da nosi firmiranu odeću najpoznatijih svetskih proizvođača, Heder Parker nikada nije odolela da odlazi u kupovine na živopisne pijace, tragajući za garderobom koja je u sebi nosila duh estrade. Volela je svetlucave bluze, haljine sa puno izreza i volana, kao i mnoštvo najrazličitijeg, ali jeftinog nakita. Visoke potpetice su predstavljale njen zaštitni znak, nosila ih je čak i po kući.
– Zdravo, Heder – Marsela ju je oprezno pozdravila na engleskom jeziku, s obzirom da Heder nije govorila španski, usprkos svom trogodišnjem boravku u Argentini. – Dozvoli mi da te predstavim svojoj koleginici, Juliji Lopez – pokazala je rukom na mladu devojku do sebe. – Julija, ovo je Heder, Riosova supruga.
Kliknite broj 2 za nastavak…

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.