Merkur (do 2. jula) i Venera (do 11. jula) u Raku – Ljubav, nježnost, toplina i izražavanje osjećaja

Horoskop

Merkur i Venera su nakon boravka u Blizancima, ušli u znak Raka. Merkur je planet koji vlada našim umom, intelektom, komunikacijom, pisanjem i razgovorima. Rak vlada dušom, brižnošću, toplinom, senzitivnošću, pa ulaskom Merkura u ovaj znak emocije su na površini i žude da izađu van, da se iskažu, bilo pozitivne bilo negativne. Govor postaje srčan, pun strasti, može se svašta izreći.

Merkur u Raku su priče o ljubavi i emocijama. Ovo su i obiteljska okupljanja, ljetovanja i razgovori s najmilijima. Sjećanja na neka davna vremena i pretke. Rješavanje obiteljske karme. Možda saznamo neku obiteljsku dogodovštinu ili tajnu. Merkur u Raku nosi nostalgiju i praštanje.

Rakovi, koliko god su meki, nježni i osjećajni, toliko su i strastveni i direktni, jer Rak je kardinalna voda. Vrijeme je sada da izrazimo osjećaje, kažemo nekom da ga volimo. Dodirnemo ga i zagrlimo.

Međutim, ako smo ljuti na nekog, a Rak je vrlo strastven i nagao znak, možemo u afektu reći i ono za što će nam kasnije biti žao. Zato radije malo ohladimo, pa onda uđimo u rasprave.

Ali, s druge strane, nekad je potrebno da se ono što se dugo guralo pod tepih i taložilo na kraju ipak izreče. Stoga, ako imate neko zamjeranje, nerazriješene stvari, povrede, želju da nekom nešto kažete, što ranije niste i na taj način olakšate dušu, sada iskažite.

Rak je životinja koja ima oklop, sklon je durenju i taloženju stvari unutar svoje ljuske. Međutim, na takav način ljuska će postati sve više lomljiva dok na kraju ne pukne i sve izađe van. A tada slijedi bomba i eksplozija. Zato je bolje ne čekati taj trenutak, već u miru izreći sve što nas muči. Sve u svemu, vrijeme je za izražavanje osjećaja.

Venera u Raku je jedna nježna, brižna i vrlo osjećajna Venera, okrenuta domu, obitelji i ljubavi prema plemenu i onima kojima pripada. Preplavljuju nas emocije i toplina, tražimo pripadnost i sigurnost.

U Blizancima je Venera bila razigrana, voljela je flertovati, pričati bezbrižne i pomalo trivijalne stvari, čavrljati. Sada ju površnost i razbibriga više ne zanimaju, već želi razgovarati o emocijama, dubinama, o onome što voli i što je čini sretnom.


Vrlo je majčinski nastrojena pa će mnogo kuhati, brinuti se, kako za svoju djecu tako i za ljude oko sebe, a također će zahtijevati da se i nju tetoši i njeguje.

No, ako ne dobijemo pažnju, toplinu i ljubav za kojom čeznemo, može se dogoditi da postanemo vrlo nesretni i pretjerano emotivni. U tim situacijama povlačimo se i zatvaramo u oklop Raka i ne dopuštamo pristup.

Zato u ovom periodu nemojmo bježati od osjećaja, razgovarajmo o njima, pružimo drugima nježnost i brižnost. Ali naravno činimo to onima koji će reagirati na našu vibraciju i zaploviti na njoj, pa će nam ljubavlju uzvratiti.

Iako je Venera u Raku vrlo nježna, brižna, te puna ljubavi i topline, pa je cijeli ovaj period obilježen tom vibracijom, ona je i vrlo mistična, magična i intuitivna. Jer Rak je znak Mjeseca i noći, bisera i školjaka. Prepun ženske energije, zavodljivosti i senzualnosti.

Tako se Venera iz brižne majke preko dana, pretvara u misterioznu damu noći, koja budi sva čula ugode i postaje senzualna ljubavnica. Ovo nije vatreni i brzi seks, već stapanje u bliskosti i potpuno otvaranje srca.

Irena Dumančić Baranja


Više ovde

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje