Nakom stravične nesreće je ostala bez obe ruke i noge, pa pala u depresiju: A onda je naišao Stefan i vratio je u život

Životni stil

Prava ljubav nema granice i ne poznaje godine, a ovaj par je dokaz da ljubav lako prevazilazi sve prepreke

Terapeutkinja Ejmi Kopland, sada 36-godišnjakinja, davne 2012. godine izgubila je obe ruke i noge, u nesreći na improvizovanom zip-lajnu (užetu po kojem se možete spustiti iznad nekog kanjona), nakon koje se razvila bakterijska infekcija koja je proždirala njeno meso.

To ju je navelo da preispita svoj dotadašnji život do i dovelo do prekida ljubavne veze u kojoj je bila. Bili su to bolni trenuci za nju, no to je otvorilo put prema tome da samo tri godine kasnije pronađe svoju srodnu dušu, piše The New York Post.

– Bili smo 95 posto podudarni na društvenoj mreži za upoznavanje OkCupid, otkrila je Ejmi govoreći o svom sadašnjem suprugu Stefanu Merkieru.

– Izuzetno smo kompatibilni. Vrlo smo različiti, ali tako da jedno drugo dovodimo u ravnotežu – rekla je. Dodaje kako svog supruga naziva svojom “ugrađenom kočnicom”, ali naravno u dobrom smislu.

– Kad prejako pritisnem gas, znam da nikad neću udariti glavom u zid jer će on pritisnuti kočnice i pomoći mi da zakočim na vreme – kaže ona.

Par se venčao u porodičnoj kući na jezeru. Njen suprug kaže da ga je “privukao njen snažan um, njena jaka i pravedna energija i njen duh”.

Ejmi je ispričala kako joj je prekid ranije veze uništio samopouzdanje, nakon nesreće u kojoj je pala s improviziranog zip-linea i nekoliko dana kasnije završila u bolnici. No sadašnji suprug joj je pomogao da ga povrati.

Prisetila se i kako joj je Stefan na početku veze rekao, ‘Mislim da je tvoje telo apsolutno savršeno’, ispričala je pa dodala: “On me stvarno ceni. Od tada nisam imala problema sa samopouzdanjem, osećam se prelepo“.

Njen suprug je bio uz nju tokom desetak godina, koliko je Ejmi trebalo da postane licencirani terapeut, stekne dve magistrature i pokrene dobrotvornu organizaciju Ejmi Kopland, neprofitnu organizaciju za pomoć osobama s invaliditetom koje žele odlaziti u prirodu, te da osnuje All-Terrain Georgia, inicijativu koja osigurava terenska invalidska kolica ljudima koji žele posetiti državne parkove.

– Ejmi ne voli glumiti. Ono što čuješ uglavnom je ono što dobiješ, što mi je bilo jako osvežavajuće – kaže njen muž.

Njih dvoje upravo planiraju obnovu zaveta povodom godišnjice venčanja i presrećni nastavljaju zajedničko putovanje.

– Učimo o sebi kroz ogledala drugih ljudi. Stefan je odrazio svu tu lepotu nazad prema meni i to mi je omogućilo da povratim samopouzdanje – zaključila je Ejmi.

Stil24sata.hr

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje