Pjevačica Maya Berović odigrala svoju prvu ulogu u filmu, set dijelila i s Enisom Bešlagićem (VIDEO)

Zabavni magazin

Pjevačica Maya Berović odigrala je svoju prvu ulogu u filmu “Megdan: Između vode i vatre”, koji je imao svjetsku premijeru u 7. jula na festivalu Iskija global u Napulju. U filmu igraju Vojin Ćetković, Enis Bešlagić, Viktor Savić, Nina Seničar…

Producent i scenarista ovog filma je Aleksa Balašević, sin kantautora Đorđa Balaševića, koji je otkrio kako se Maya Berović snašla kao glumica.


– Reditelj Todor Čapkanov je Mayi dodijelio veliku ulogu, za koju je morala da nauči rumunski, što jeste bilo izazovno, ali ona je u tome uspjela. Najpoznatiji moldavski i rumunski glumci bili su oduševljeni, i naši glumci su je pohvalili, njoj je to veoma značilo. Dokazala je svima da je rođena umjetnica i da lako mijenja discipline. Pozvao bih Mayu za svaki sljedeći film – rekao je Aleksa.

Maya kaže da je nestrpljiva da čuje šta će publika reći o njenom novom poslu.

– Prvi put se publici predstavljam kao glumica i presrećna sam! Kada su mi rekli da ću glumiti na stranom jeziku, to me najviše privuklo. Nikad nisam bila u Rumuniji, niti sam ikada čula rumunski, pa mi je to bio veliki izazov. Ali ja ne volim jednostavne stvari, kod mene mora sve da bude komplikovano, pa tako i prva uloga u filmu. Glumim jednu jaku, vrlo uticajnu i moćnu ženu. Čast mi je što sam dio filma Alekse Balaševića, u kome igraju velika glumačka imena – rekla je Berović.

Enis Bešlagić ostvario je jednu od uloga, a Aleksa navodi da će njegov lik posebno inspirisati mlade ljude.

– Enisova uloga će dosta utjecati na mlade. Radi se o jednom besmrtnom optimisti, a i taj lik inspirisan je stvarnim. Enis je odigrao svjetski i to će svi vidjeti. U filmu se vidi sukob Enisove uloge – propali menadžer optimista koji vidi mladog potencijalnog sportistu koji je pesimista nakon svega što je proživio – rekao je Balašević za N1.

Balašević otkriva da nisu samo glumačke zvijezde radile na ovom filmu.

– Sve je počelo tako što je Todor Čapkanov prihvatio da režira film. On nikada nije radio na našim prostorima, ali je rekao da je srećan što prvi put radi u Srbiji i što će od “Megdana” napraviti film za cijeli svijet. Drago mi je što je neko ko je radio s imenima poput Morgana Frimana, Džeralda Batlera i Salme Hajek sarađivao s našim najpoznatijim glumcima – naveo je Balašević.


Prvo objavljeno ovde

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje