Sophie Kinsela – kolekcija knjiga (pdf)

Kolekcije Ljubavne knjige

Biografija: Sophie Kinsella

Kratki pregled

Sophie Kinsella je britanska spisateljica najpoznatija po svojoj seriji “Shopaholic” (“Kupoholičarka”), koja je stekla ogromnu popularnost širom sveta. Rođena je 12. decembra 1969. godine u Londonu, Engleska. Pravo ime joj je Madeleine Sophie Wickham, a pod pseudonimom Sophie Kinsella piše romantične komedije.

Rani život i obrazovanje

Sophie Kinsella je odrasla u Londonu. Studirala je muziku na New College, Oxford, ali se kasnije prebacila na političke nauke, filozofiju i ekonomiju. Nakon završetka studija, radila je kao finansijska novinarka pre nego što se posvetila pisanju.

Književna karijera

Kinsella je započela svoju književnu karijeru pod pravim imenom, Madeleine Wickham, pišući nekoliko romana pre nego što je usvojila pseudonim Sophie Kinsella. Prvi roman pod novim imenom, “Confessions of a Shopaholic” (“Tajne kupoholičarke”), objavljen je 2000. godine i brzo je postao bestseler, postavljajući temelje za seriju koja će je proslaviti.

Glavna dela

  1. Confessions of a Shopaholic (Tajne kupoholičarke, 2000) – Prvi roman u seriji “Shopaholic”, prati avanture Becky Bloomwood, mlade žene koja voli kupovati i često upada u finansijske neprilike.
  2. Shopaholic Takes Manhattan (Kupoholičarka u New Yorku, 2001) – Nastavak Beckynih avantura dok se seli u New York.
  3. Shopaholic Ties the Knot (Kupoholičarka se udaje, 2002) – Becky planira svoje venčanje uz sve izazove koje to donosi.
  4. Can You Keep a Secret? (Znaš li čuvati tajnu?, 2003) – Priča o Emmi Corrigan, ženi koja slučajno otkrije sve svoje tajne neznancu u avionu.
  5. Remember Me? (Sećaš li me se?, 2008) – Lexi Smart se budi iz kome i otkriva da je njen život potpuno drugačiji od onoga čega se seća.
  6. Twenties Girl (Devojka u dvadesetim, 2009) – Lara Lington započinje neobičnu avanturu s duhom svoje prabake Sadie.
  7. My Not So Perfect Life (Moj ne tako savršen život, 2017) – Priča o Katie Brenner, koja pokušava balansirati svoj savršeni život na društvenim mrežama s realnošću.

Stil pisanja

Sophie Kinsella je poznata po svom duhovitom i laganom stilu pisanja. Njeni romani su često ispunjeni humorom, romansom i simpatičnim likovima s kojima se čitatelji lako poistovećuju. Kinsellina sposobnost da balansira između komedije i emocionalnih trenutaka čini njene knjige veoma popularnim.

Lični život

Sophie Kinsella je udata za Henryja Wickhama, sa kojim ima petoro dece. Živi u Londonu, gde nastavlja da piše i radi na novim projektima. Pored pisanja, aktivna je i u promociji čitanja i književnosti.

Značaj i nasleđe

Sophie Kinsella je postala sinonim za modernu romantičnu komediju. Njeni romani su prevedeni na više od 40 jezika i prodani u milionima primeraka širom sveta. Serija “Shopaholic” posebno je postala kulturni fenomen, inspirisavši film “Confessions of a Shopaholic” iz 2009. godine.

Zaključak

Sophie Kinsella je talentovana spisateljica čija dela donose radost i zabavu čitateljima širom sveta. Njena sposobnost da stvori duhovite, srdačne i emotivne priče čini je jednom od najvoljenijih autorki savremene romantične komedije.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje