Astrološka prognoza za transformativni svibanj/maj – Zatvaranje poglavlja u našim životima

Horoskop

Svibanj/maj donosi nekoliko moćnih kozmičkih događaja.10.5. Jupiter ulazi u Ovna, dok Merkur kreće retrogradno. 16.5. događa se pun Mjesec u 06:15 h i pomrčina Mjeseca u Škorpionu. 24.5. Mars ulazi u svoj vladajući zodijak Ovna. Transformativne energije se povećavaju. Zapamtite da su sve stvari privremene. Nakon što se uskovitlana energija slegne, moći ćemo vidjeti kako se iz svega toga razvija viša svrha.

Svibanj/maj će biti mjesec transformacije i prekretnice. 2. svibnja/maja Venera ulazi u Ovna i tada je na našem kozmičkom nebu prisutna energija podrške za rad na manifestaciji i postavljanje namjera.

10. svibnja/maja imamo drugi retrogradni Merkur u godini u zračnom znaku Blizanaca, a završava u zemljanom znaku Bika. Ovaj retrogradni Merkur događa se između dvije pomrčine (pomrčina Sunca 30. travnja/aprila i nadolazeće pomrčine punog Krvavog Mjeseca), povećavajući njegovu energiju i čineći nas dodatno osjetljivima na njegove učinke. Kada Merkur uđe u retrogradno stanje njegova energija prelazi u unutarnje, reflektirajuće stanje.

Informacije, intuitivni uvidi ili psihičke poruke koje su se skrivale u sjeni mogu doći do naše svjesnosti. Iskoristimo ovu energiju da idemo polako, da se osvrnemo na stvari i razmislimo prije nego što krenemo naprijed. Merkur se prestaje kretati retrogradno 3. lipnja/juna.

10. svibnja/maja Jupiter ulazi u Ovna po prvi put u 12 godina i to je jedan od velikih kozmičkih događaja za mjesec i godinu! Jupiter će ostati u Ovnu do 28. listopada/oktobra kada će ponovno zaroniti u Ribe. Zatim će se vratiti u Ovna baš na Solsticij 21. prosinca/decembra.

Jupiter u Ovnu unosi svježu novu energiju u kolektivnu svijest i tjera nas na razmišljanje o novim početcima. Ova energija je vrlo energična i inovativna.

Jupiter u Ovnu donosi više neovisnosti, više inovacija i veći poduzetnički duh u kolektiv. Na osobnoj razini, Jupiter u Ovnu može biti vrlo motivirajući. Iskoristite ovu energiju da se napunite, da nađete vremena za kretanje i da se brinete o svom fizičkom tijelu.

16. svibnja/maja događa se puni Krvavi Mjesec u 06:15h i pomrčina Mjeseca u Škorpionu. Pomrčina Krvavog Mjeseca je potpuna pomrčina punog Mjeseca. Dobiva naziv ‘Krvavi Mjesec’ jer je Mjesec u crvenkastoj nijansi kada pomrčina dosegne vrhunac. Pomrčine krvnog Mjeseca su nevjerojatno moćni kozmički događaji. Oni predstavljaju završetak i zatvaranje. Također mogu otkriti informacije koje su prethodno bile skrivene.

Pomrčine krvnog Mjeseca su točke u kojima se aktivira naš ugovor duše i pruža nam se prilika da napravimo kvantni skok u sljedeće poglavlje naše evolucije. Naša se svijest često pomiče, a nakon što energija pomrčine prođe, skloni smo stvari vidjeti u potpuno novom svjetlu.

Kako ova pomrčina pada u znaku Škorpiona, transformativne energije se povećavaju. Također možemo uhvatiti sebe kako razmišljamo o ciklusima smrti i ponovnog rađanja koji su se dogodili u našim životima. Samo znajte da su sve stvari privremene. Nakon što se prašina nakon pomrčine slegne, moći ćemo vidjeti kako se iz svega toga razvija viša svrha.

Pomrčina Krvavog Mjeseca je najsnažnija pomrčina koju možemo doživjeti, ona je vrlo proročanska i može aktivirati naš ugovor duše, dovodeći do situacija koje katapultiraju našu dušu u sljedeću fazu njezine evolucije, ponekad prilično naglo! Nema sumnje, svi ćemo osjetiti učinke ove pomrčine!

Možemo se osjećati rastegnuti do naših granica, biti umorni i uzbuđeni zbog raznih transformacija koje nam se mogu pojaviti. Također je vjerojatno da ćemo ovog mjeseca doživjeti završetak ili zatvaranje poglavlja u našim životima.

21. svibnja/maja Sunce prelazi iz zemljanog Bika u zračni znak Blizanaca. S retrogradnim Merkurom, vladajućim planetom Blizanaca, energije se u ovom trenutku mogu osjećati pomalo tromo. Možda smo malo istrošeni od cijele kozmičke aktivnosti!

Kako su Blizanci zračni znak, možemo poduzeti korake kako bismo olakšali svoj um, razjasnili svako mentalno brbljanje i obratili pažnju na svoju intuiciju. Potrebno je pronaći ravnotežu.

24. svibnja/maja Mars ulazi u svoj vladajući zodijak Ovna, jačajući njegovu energiju. Sada imamo Jupiter, Veneru i Mars, sve u Ovnu. Ovo šalje jake, vatrene valove u naše kozmičko nebo, što može biti dobrodošla promjena tempa!

Uz svu ovu vatrenu energiju, možemo se osjećati motiviranim započeti nove stvari, dočekati nove početke i prihvatiti promjene koje su se dogodile. Mars u Ovnu također može donijeti pojačanje energije, potičući nas da se otresemo svake tjeskobe kroz akciju i brigu o sebi na fizičkoj razini.

30. svibnja/maja  događa se mlad Mjesec u Blizancima koji zatvara sezonu pomrčina. Energije će postati lakše. Osjetiti ćemo svježu novu energiju koja se pojavljuje pod ovim mladim Mjesecom. Možda ćemo osjećati da je naš um otvoren za prihvaćanje novih ideja i oslobađanje od vezanosti.

Potrebno je osloboditi se svih toksičnih misaonih formi, bića, situacija i energija. Polako i postojano čistite put, iznova protresite stvari koje stagniraju i nastavite napredovati na svom putovanju.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Pročitaj ostatak