Sudbinski dan 21.12. i nebeski spoj Jupitera i Saturna – NOVI POČETAK!

Horoskop

21.12. započinje zimski solsticij, a na isti dan se Jupiter i Saturn sastaju na početnom stupnju Vodenjaka što se događa vrlo rijetko. Riječ je o novom početku, o stvaranju novih temelja! Neke stare strukture se raspadaju, nove se stvaraju. Jedino kroz povezanost i udruženost možemo napredovati. Kada radimo dobro za sebe, radimo dobro i drugima. Postoje suptilne, nevidljive energetske niti koje nas vezuju jedne uz druge, uz sve što postoji.

Puno se piše o tom sudbinskom danu. Sve se podignulo i na razinu senzacije. Očekujemo neku veliku promjenu koja će se dogoditi izvan nas i spasiti nas, izvući naš život iz mraka.

Govorimo o vremenu svjetlosti, izlasku iz tame, o novom velikom iskoraku u evoluciji čovječanstva. Nadamo se nekom čudu, možda i strahujemo od onoga što dolazi.

No što je istina? Što će se uistinu dogoditi i hoće li se išta dogoditi?

21.12. započinje zimski solsticij, a na isti dan se Jupiter i Saturn sastaju na početnom stupnju Vodenjaka što se događa vrlo rijetko, u prosjeku svakih dvadesetak godina.

Početni stupanj sam po sebi već ima iznimnu energetski naboj, a još ima i čast ugostiti dva tako velika planeta kao što su Jupiter i Saturn.

Kakav to značaj ima za nas i naše živote?

Jupiter je planet ekspanzije, životnih blagoslova, novih prilika, razvoja i promjena nabolje. Saturn je planet koji skuplja,  inhibira, suočava sa stvarnošću, upoznaje nas s pravim životnim vrijednostima i zahvaljujući njemu učimo.

S Jupiterom vidimo priliku, dohvaćamo ideju, sa Saturnom ju materijaliziramo i stvaramo.

Njihov spoj može označiti prekretnicu u nekom području našeg života, ovisno i o tome koja mjesta u vašem horoskopu obuhvaća ovaj spoj.

Pitanje je i koliko smo svjesni, kao i spremni iz svog života otpustiti sve one navike, uvjerenja i obrasce ponašanja koji nas koče, ako nismo, to je kao da pokušavamo pokrenuti motor koji ne dobiva gorivo za pogon.

Da bismo krenuli u nešto novo, primjerice pronašli bolji posao, izašli iz lošeg odnosa, trebamo mi učiniti prvi korak, donijeti odluku, ne ići istim putem i očekivati bolja rješenja.

Riječ je o novom početku, o stvaranju novih temelja na kojima možemo graditi bolju i kvalitetniju budućnost, nešto što će trajati i donijeti konkretne i opipljive rezultate.

Usudimo se!

Neke stare strukture se raspadaju, nove se stvaraju. Ne možemo više dugo zadržati u svom životu ono što ne funkcionira. Budete li to pokušavali, primijetit ćete kako vam je sve teže, gubite energiju i postajete frustrirani.

Živite li u strahu, privlačite situacije koja ga pojačavaju. Bježite li od sebe i drugi će bježati od vas. Sada maske padaju, otkrivamo sebe jer to je jedini način da se istinski povežemo sa sobom, ali i s drugima.

Ovaj spoj se odvija Vodenjaku, znaku koji traži slobodu povezanost, udruživanje s onima koji misle slično kao mi, s kojima suradnja ide jednostavno i donosi rezultate.

Sada je vrijeme da svatko od nas stvori svoju mrežu primanja i davanja podrške. Zaboravite na izolaciju i distancu tako da nas oni udaljuju jedni od drugih. Sada najviše trebamo jedni drugima, sada trebamo pronaći svoje pleme i pridonositi svojim znanjem i vještinama kako drugim ljudima, tako i društvu u cjelini.

Jedino kroz povezanost i udruženost možemo napredovati. Kada radimo dobro za sebe, radimo dobro i drugima.

Vrijeme je da se danas zapitate, gdje se vidim u budućnosti? Što želim ostvariti? Koja je moja namjera, cilj? Koji su moji jedinstveni talenti kojima mogu doprinositi drugima i društvu?

Budite sami sebi jasni, tako ćete biti jasniji i Svemiru. Tako ćete lakše dobiti podršku koja vam je potrebna za ostvarenje.

Vodenjak je idealist, traži tu udruženost materijalnog i duhovnog. Nismo odvojeni od ničega što nas okružuje. Postoje te suptilne, nevidljive energetske niti koje nas vezuju jedne uz druge, uz sve što postoji. Kada povrijedite drugoga, na nekoj razini povrijedite i sami sebe.

Vrijeme je da stvorimo društvo u kojem se podržavamo i poštujemo različitosti. Društvo ravnopravnosti…

Što će se uistinu dogoditi i hoće li se išta dogoditi?

Ne mora se na taj dan ništa posebno dogoditi, mnogima i neće. Ali ćemo na ovaj ili onaj način svi osjetiti taj unutarnji poziv, jedan mali pomak u svijesti, dobiti neku jasnoću, nešto shvatiti, osvijestiti…

I u mjesecima koji slijede to što smo postavili kao namjeru, radeći na njoj, manifestirat ćemo je u stvarnosti.

Zamislite da ničega prije nije bilo, da je sve velika praznina. Zamislite da je ispred vas prazni papir na kojem ćete materijalizirati ono što nacrtate i napišete.

Što bi to bilo? Ljubav, sloboda, sreća…

Ostavite iza sebe sve što vam više ne služi i krenite po bolje za sebe.

Julijana Oremović

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.