KAD LJUBAVI DOĐE KRAJ: Četiri postupka uništavaju vašu emotivnu vezu

LIFESTYLE

Emotivna veza između dvoje ljudi gradi se na čvrstim temeljima. Dvoje, koji se vole, moraju verovati jedno drugom, međusobno se razumeti i podržavati, moraju biti spremni na kompromis i žrtvu, za svoju ljubav. Ako u nekom emotivnom odnosu, ovi elemenit izostaju, veza postaje poljuljana iz temelja!

Ako zaista volite svog partnera, nećete mu prirediti neke stvari, a kada vidite da on čini nešto, što za vašu vezu nije dobro, pokušaćete da razgovarate i urazumite ga. Međutim, ako ne uspete u tome, postoji nekoliko stvari, koje vas zaista mogu koštati ljubavi.

1. Laži i prećutkivanje istine

Laži i prećutkivanje istine, mogu vas koštati osnova zdravog odnosa, poverenja. Čak iako mislite da time što nešto skrivate, štitite partnera, prikrivanje istine nikada ne prolazi bez posledica. Potrudite se da vaš partner shvati da vam može potpuno verovati i da u vašem odnosu nema mesta za sumnju.

2. Nedostatak nežnosti

Nedostatak nežnosti često drugoj strani šalje poruku, da vam više nije stalo. Zato ne dozvolite sebi da vaš partner pomisli da se hladite ili da ste rezervisani. Ljubav zahteva trud, lepu reč, slučajan dodir i pogled pun nežnosti. Jedino tako zaista ima smisla.

3. Izbegavanje kompromisa

Kompromisi mogu biti teški, ali ljubav ih podrazumeva, jer ni u jednom odnosu niste sami. Nemojte okretati leđa od voljene osobe. Potrebno je da joj priđete za korak bliže, kao i ona vama i da se uz obostrani trud i promenu približite zajedničkom cilju.

4. Odlaganje neizbežnog

Ukoliko osetite da je to to, da više niste jedno za drugo, da nemate strpljenja i da više ništa nema smisla, kažite partneru kako se osećate, jer nije u redu da ga držite kraj sebe u odnosu bez perspektive. U vezi treba da budete sa osobom koju volite i sa kojom želite sve. Ne smete biti hladni i rezervisani. Ljubav jedino ima smisla kada je intenzivna i stvarna, baš u tom trenutku. Zato kada vam se učini da nema više ljubavi, okrenite se i idite, bez da produžite agoniju. Jedino je to ispravno.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

 

 


Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.