Znate li koliko bi često trebalo voditi ljubav u zdravoj vezi?

LIFESTYLE

Licencirana psihoterapeutkinja i stručnjakinja za odnose Rachel Sussman objašnjava koliko je često normalno za parove u sretnim odnosima da imaju seks. 

– Problem s ‘normalnim seksualnim životom’ je to da u raznim istraživanjima nema pravih, istinitih podataka, jer ljudi lažu. Normalna količina seksa jednom bračnom paru može biti par puta tjedno, a drugom jednom tjednom, jednom mjesečno, ili čak jednom u par mjeseci – objasnila je Rachel.

Foto: YouTube

– ‘Normalni seksualni život’ ovisi i o porivu za seks, to jest koliki je libido muža i žene. Brak može biti sretan i pun ljubavi čak i ako je seks rijedak, zato što su partneri kompatibilni. I ako to njima odgovara, zašto bi seks jednom mjesečno ili jednom tjedno bio problem – objašnjava.

Dodala je da o količini seksa svaki par za sebe treba odlučiti. Parovi trebaju imati toliko seksualnih odnosa koliko im odgovara. 

– Ali kod parova u kojima je jedan partner nezadovoljan količinom seksa u vezi, a muž ili žena ne odgovaraju na njihove potrebe, možda je problem u tome što se ta tema nije digla ili prenijela partneru na pravi način. Tako da ono što se treba napraviti je započeti razgovor o seksu, ali ne odmah nakon seksa i nikako u spavaćoj sobi – savjetuje psihoterapeutkinja. 

Foto: Thinkstock

Napominje da je bitno izabrati pravi trenutak kad oba partnera imaju vremena za razgovor i ne započeti razgovor napadom već pozitivnim izjavama poput ‘I dalje me jako privlačiš…’ ili ‘Volim te…’ i onda nastaviti s onim što vas smeta ili što biste promijenili. 

– Bitno je da jasno kažete kako se osjećate i da tražite od partnera da ispriča svoje viđenje situacije. Treba pitati, jasno i otvoreno, jer možda partneru odgovara količina i vrsta seksa koju sad s vama ima. Mislim da će puno češće partner pozitivno odgovoriti, to jest da bi htio više seksa – zaključuje.

A što je ‘normalna količina seksa’ – ispada da svatko treba odlučiti sam za sebe, piše Business Insider.

https://www.24sata.hr/lifestyle/znate-li-koliko-bi-cesto-trebalo-voditi-ljubav-u-zdravoj-vezi-617671


Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.