Jeste li i vi skloni “mikro prevarama”?

Životni stil

Krenuli ste u shopping ali pogled vam nije privukla haljina nego osmijeh prodavača? U tom slučaju dopustite da vas upoznamo s terminom “mikro prevara”, a koju uglavnom činimo nesvjesno.

O kome je riječ – konobaru iz vašeg omiljenog restorana? Treneru? S kojom od tih osoba nenamjerno varate partnera? Možda vam sve ovo zvuči nelogično, ali znate li da postoji mikro prevara i da smo u nju upleteni češće nego što mislimo? Mikro prevara termin je koji objašnjava sve one sitnice koje čak i u našoj glavi imaju prizvuk preljube, ali bez službenog, fizičkog nevjerstva. Ove male stvari koje činimo mogu nas odvesti na mjesta zbog kojih ćemo kasnije zažaliti. Poznato je da emocionalne prevare mogu više povrijediti nego one koje uključuju poljupce i seks. Zapravo, sve što radimo kako bismo nekome pokazali da nam se sviđa, poput dijeljenja privatnih informacija i želja, a poslije i razvoja emocija, nadilazi granice dopuštenog i vodi nas mnogo dalje od samog flerta.

Znakovi upozorenja

Ako vam se dogodilo da se sređujete za posao ili večeru samo zato što znate da će ondje biti određena osoba (koja nije vaš partner), prešućujete svom dragom događanja iz života ili mu čak lažete o njima, već ste zagazili u svijet mikro prevara. Znate onog frajera s Instagrama čije fotke stalno lajkate? On zaista postoji i mogao bi vas pitati da izađete na piće. Šta biste mu rekli? Biste li prešutjeli da imate dečka ili biste namjerno rekli da s partnerom niste u najboljim odnosima, iako je to daleko od istine?

Vjerovatno sve to smatrate glupostima koje činite kako biste u dan unijeli malo razonode, ali mislimo da se vaš partner s time ne bi složio. Naravno da svaka osoba ima različit prag tolerancije i drukčije shvatanje prevare, no važno je shvatiti da čak i vaša motivacija da rano ujutro stavite crveni ruž za sastanak na kojem će biti zgodni dečko iz financija može povrijediti partnera s kojim uvečer liježete u krevet. Hvala bogu da ne može pročitati vaše misli. “Prelazite granicu onog trenutka kada shvatite da bi riječi koje izgovarate ili djela koja činite povrijedili osobu koju volite”, kaže Amanda Joy Robb, ljubavna terapeutkinja. “Osim toga, kada više pažnje posvećujete drugoj osobi nego onoj s kojom ste u vezi ili brišete tuđe poruke iz telefona, znajte da ste već ušli u opasnu zonu.”

Iskoristite prednosti

Mikro prevare ipak ne moraju biti tako loše, zapravo mogu poslužiti kao bova u vezi koja tone. Mogu vam pokazati da i dalje posjedujete ono nešto zbog čega su muškarci slabi na vas. Tako ćete povećati samopouzdanje, a s tom novom dozom samopouzdanja vraćat ćete se kući svom dragom i on će vam biti zahvalan na tome. Bezopasan flert je zabavan i o njemu možete čak i razgovarati s partnerom, sve dok on ne narušava harmoniju koja je u vezi vrlo važna. Nekad se ovakav flert može dogoditi i dok je osoba koju volite prisutna i budite sigurni da joj to neće zasmetati. Vaš dragi zna da ste vi poželjna žena i upravo zato vas je i izabrao. Kada čuvate svoje i partnerove emocije, možete povremeno uživati u mikro prevarama. Moramo vas ipak obavijestiti da postoji jedno mjesto na koje ne biste trebali zalaziti čak ni u mislima. Ime mu je – kanta za smeće. Ondje su vaši bivši dečki. Oni s kojima ste se ljubili, imali intimne odnose, gradili uspomene. Oni su zabranjena zona čak i za nešto sitno poput mikro prevare. Ponovit ćemo vam još jednom: ne idite tamo!

Izvor: cosmopolitan.hr/Foto: Getty Images

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/ljubav/jeste-li-i-vi-skloni-mikro-prevarama

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje