Želim da te zaštitim

Vikend ljubići

Ljubić “Želim da te zaštitim” je priča o hrabrosti, ljubavi i odlučnosti da se prevaziđu sve prepreke.

Glavna junakinja priče je kneginja Anja, koja je odrasla u bogatoj porodici i koja je bila prinuđena da se uda za čoveka kojeg nije volela. Nakon što je njen muž ubijen, Anja se našla u opasnosti i morala je da se osloni na Riva, bivšeg marinca koji je postao njen zaštitnik. Riv je snažan i hrabar muškarac, spreman da rizikuje sve kako bi zaštitio Anju.

Radnja priče se odvija u fiktivnoj zemlji koja podseća na srednjovekovnu Evropu. Anja se bori da održi svoju poziciju kao kneginja, dok se istovremeno bori sa svojim osećanjima prema Rivu. Riv, sa druge strane, pokušava da zaštiti Anju od opasnih ljudi koji žele da joj naude.
Iako su se u početku držali na distanci, Anja i Riv su se postepeno zbližili i počeli da razvijaju romantične osećaje jedno prema drugom.

Pročitajte odlomak:

“Do sada mu nije bilo teško da se pridržava ovog pravila. Kad god bi neki od njegovih kolega poklekao, ne bi se dobro završilo.
Anja nije bila obična klijentkinja. Nije bila bogata žena od karijere niti devojka nekog bogataša, ona je mnogo više od toga, buduća kneginja Inburga.
Ako bi izgubio glavu za njom i napravio neku grešku, mogao bi odmah da se oprosti od svog posla. Kada je stigao do kola, Anja se nasmešila, ali je bila veoma suzdržana, toliko da ga je štrecnulo nešto u srcu.
Dao je Piteru instrukcije, a potom je pozvao u svoju kancelariju u Vašingtonu.
Ako ju je njegovo ponašanje i povredilo, Anja mu to nije pokazala. Uzela je godišnji izveštaj organizacije za pomoć deci i zadubila se u njega. Ali Riv nije mogao da je ne gleda, posmatrao je njene tanke ruke i prelepo lice. Pred njim je bila duga, mučna noć.

Anja se bacila na krevet i zabila glavu u jastuk. Ni iz Rivove sobe, ni iz kupatila se nije čuo nj najmanji zvuk. Pitala se šta je radio. Da li je možda čitao? Ili je odgovarao na mejlove? Da li je zvao Ameriku?
Ili je ležao budan, baš kao ona?
Ponovo se okrenula, nekoliko minuta je nepomično ležala i gledala u vrata kupatila. Odjednom se setila bajke о začaranom princu na koju ju je Dirdri podsetila. Nakon što je princezu spasao iz bunara, žabac ju je ucenio da spava na njenom jastuku.
Anja se pitala šta bi Riv tražio od nje. I da li bi insistirao na samo jednom poljupcu?
Bilo je vreme da zaboravi na bajke. Uzdahnuvši, ponovo se okrenula i konačno zaspala…”

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje