773

Probudjena nada

LJUBIĆI

Terens Henderson je mirno sedeo u salonu čekajući da se pojavi Eva. Vrata su bila otvorena i on je, sa mesta na kom je sedeo. mogao da vidi, sa jedne strane, deo prostranog hola, a sa druge, dobar deo terase.
Detaljno je posmatrao bogati nameštaj i sve te sitnice koje su Eva i on uneli u tu prostoriju. Pogled mu je .odlutao’ do prostrane terase sa ogradom od kovanog gvozda. Setno se osmehnuo spazivši pletenu naslonjaču prekrivenu crvenim kariranim prekrivaćem. Tu naslonjaču je samo on koristio.
Vratio je pogled na prostoriju u kojoj je sedeo. Izgledala je otmeno i do detalja sređeno. Lagano je odmahnuo glavom ne mogavši da veruje da je u toj kući. medu svim tim skupocenim stvarima proveo punih pet godina. Sve te stvari sada su mu se činile strane i nekako daleke.
– Skuvala sam vam kafu – oglasila se domaćica diskretno mu skrenuvši pažnju na svoj dolazak. Boni je u rukama nosila tacnu samo sa jednom šoljicom kale. Na pjenom mladom licu je lebdeo osmeh. kao i uvek kad bi ga ugledala.
– Hvala. Boni – prihvatio je kafu.
– Gospođa će uskoro sići iz svoje sobe – saopštila mu je pre nego što je izašla iz salona ostavivši ga samog sa svojim mislima.
Terens nije mogao, a da se ne zapita kako će se ovoga puta njihov sastanak završiti. Prošli put su se žestoko posvađali i to u prisustvu njenog advokata. Brentona Kejsija. A već je bio pomislio da je nadohvat svog cilja i da je Eva shvatila da ne postoji mogućnost da se drugačije „podeli” njihova zajedno stečena imovina. Pokušao je da je smiri i ubedi da ne pravi scenu pred drugima, ali nije uspeo. Eva je bila toliko besna da nije mogla da se kontroliše.
Od tada se nisu ćuli. Terens se pitao šta je sada njegova bivša žena smislila i zašto ga je zvala da se vide. Nije smeo da se nada najboljem.

 

LJUBAVNI ROMAN – Probudjena nada

 

 

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.