Opčinjena vojvodom

Premium ljubavni romani

Pre polaska na ovo putovanje u jednoj njujorškoj biblioteci pronašla je zapise Kler Klermon, koja je s Bajronom putovala po Svajcarskoj i ti spisi bacili su novo svetio na Bajrona i Šelija. Za Darsi je to otkriće bilo senzacija, ali dosad nije imala sreće u potrazi za tim neotkrivenim delom.
Dok je scdcla razmišljajući o tome, primetila je da se stari cmi “reno” zaustavio ispred stanice, a iz njega je izašao visok i vitak muškarac od tridesetak godina. Podsctio ju je na francuskog glumca Šarla Boajea, koji je glumio u filmskom klasiku “Alahov vrt”.
Darsi je taj film prvi put gledala kao tinejdžerka i zaljubila se u glumca. Šari je glumio monaha, koji je pobegao iz manastira u Severnoj Africi, jer se zaljubio u mladu Engleskinju. Zajedno su otišli u pustinju, ali on je sa sobom nosio strašnu tajnu…
Ponekad je bilo teško podneti toliku tugu na tom lepom muškom licu, ali Darsi je stalno iznova gledala film. Njegova gluma bila je toliko realna da ju je svaki put ponela i ona je verovala da niko ne može biti privlačan kao on.
Do ovog trenutka…
Nije mogla da odvoji pogled s tog čoveka. Nikad joj se ništa slično nije desilo ni s Brajanom ni s bilo kim drugim. Koje on?
Činilo se da stranac nosi težak teret. Bore oko njegovih očiju i usana nagoveštavale su da je mnogo patio. Radna odeća, bela košulja s podvmutim rukavima i tamne pantalone, govorili su da je sve ostavio da bi uskočio u automobil i došao ovamo.
Da li je došao po mene?
Pogledao ju je tim crnim očima i ona je bez ikakvog razloga uzdrhtala.
Iako je primetio da Darsi zuri u njega, nije sklonila pogled. Osećala je puls u vratu kad je stao pred nju.

Gospođica Von?

Da. A vi mora da ste iz dvorca.
Klimnuo je glavom.

Rečeno mi je da treba da pronađem ženu zlatne kose -odlično je govorio engleski, ali s teškim akcentom.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se