Zauvijek zajedno

Vikend ljubići

Promjena, htjela si promjenu!
Sjedeći u udobnoj limuzini s klimatizacijskim uređajem, April Jasper gledala je kroz prozor tropsko zelenilo južne Lousiane. Dan je, premda ožujski, bio topao i nevjerojatno se razlikovao od svog početka u New Yorku gdje joj je ledeni vjetar trzao suknju i nosio smeće po pločnicima.
Potrebna joj je promjena. Novi krajolici, nova lica, nov život… sve zbog jednog muškarca! Čovjeka koji se zakleo da će je voljeti i poštovati, ali se nije zakleo i na vječnu vjernost. Oprostila mu je jedanput, dvaput, triput u toku godine, a onda se pomirila sa činjenicom da joj muž ne može biti vjeran. Vladao se poput zaljubljena mačka koji trči za svakom mačkicom koja mu mahne repom. Postao je ovisan o ljubakanju kao o alkoholu ili drogama. Nije mogao odoljeti toj napasti, a ona nije htjela prihvatiti takav život.
Razvela se otprilike u isto vrijeme kad ju je razočarao nastavnički poziv. Oduvijek je željela biti nastavnica, ali ne i činovnik koji mora ispunjavati beskrajne, besmislene formulare. Ne i policajka koja patrolira hodnicima, ne i redar koji izbacuje nemirne učenike iz razreda, a pogotovo ne i žrtva vlastitih učenika! Teško ju je pogodilo već to što su joj dvaput ukrali torbicu, a kad joj je, povrh svega, jedna gnjevna petnaestogodišnjakinja zaprijetila nožem na pero, zauvijek je izgubila želju da predaje u školi.
Razočarana propalim brakom i neuspjehom u zvanju, odlučila je da potpuno promijeni život i da se bavi potpuno drukčijim poslom: Čuvat će dvoje djece bez roditelja. Doznala je ukratko u kakvu kuću ide. Djevojčici su četiri godine, a dječaku devet. S njima žive – stric, Jules Robichaux, koji se nedavno vratio sa Srednjeg istoka gdje je radio tri godine, i majčina sestra, Victoria Marshall, koja se brinula o djeci u protekle dvije godine otkad su im roditelji stradali u avionskoj nesreći. Djevojčica nije putovala s njima, a dječak je jedva preživio i imao posljedice. U agenciji u kojoj je pronašla to zaposlenje napomenuli su joj da je dečko prgav i da su dosadašnje odgojiteljice teško s njime izlazile na kraj. No, taje okolnost bila za nju samo još veći izazov. Zna pridobiti nepristupačnu djecu, pa zašto ne bi i tog momčića?

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se