Zavedeni glumac

Vikend ljubići

U mislima je još jednom prevrtela informacije koje je dobila: Džordanu su trideset i četiri godine i najmlađi je od troje braće. Pre šest meseci doživeo je tešku nesreću i tom prilikom polomljene su mu sve kosti koje su se polomiti mogle na desnoj strani tela. Posle brojnih operacija mogućnost kretanja bila mu je i dalje ograničena, pa se nastanio na imanju u Engleskoj i tamo je živeo potpuno izolovano.
Dosad u njegovom dosijeu nije pronašla ništa neobično.
Sve sam to viđela na svojim bivšim pacijentima, gospodine Kler -rekla je samouvereno. Nagnuo se prema njoj oslonivši se Jaktovima o sto.
– Pokušavam da vam kažem da Đžordan neće prihvatiti još jedno
druženje s psihoterapeutom, siguran sam u to!
U njenim ušima ta rečenica nije zvučala nimalo prijatno i nesvesno je popravila držanje. Bila je ponosna na svoje znanje i samostalnost u radu, dobro je pročešljala izveštaje lekara specijaliste i znala je da su doktori medicine uradili sve što je u njihovoj moći, što znači da je sada sve zavisilo od pacijenta. Pitala se kako se Lukas Sent Kler domogao poverljivih izveštaja.
Suzila je pogled.
– Sta konkretno pokušavate da mi kažete? – upitala je.
Nasmejao se.
– Da, sada vidim da apsolutno zaslužujete karakteristiku osobe koja barata činjenicama i koja je vrlo direktna.
To je bilo tačno, kada je posao u pitanju, nije znala za kompromis. Ćak je i njen izgled: kosa začešljana u strogu punđu i jedva malo maškare na trepavicama, ukazivao na to da ne uključuje previše emocije nego se isključivo oslanja na znanje. Iskreno se nadala da nije čuo za nemile scene u kojima je nedavno bila učesnik i koje su pretile da naruše njenu reputaciju. Naime, žena njenog bivšeg pacijenta Rosalinda Njuman teretila ju je da je imala aferu s njenim mužem Ričardom i toliko je bila uporna da je pokrenut sudski postupak u kojem je Stefani branila njena sestra Džoj. Da je za ovo čuo, sigurno je ne bi pozvao na razgovor u vezi s angažmanom.
– Nikada nisam videla smisao u tome da ne budem iskrena, pogotovo prema svojim pacijentima – rekla je ubedljivo. Klimnuo je glavom.
Drugačiji pristup Džordan ne bi prihvatio – udobno se zavalio u foteljo! – On nema pojma da sam vas angažo- vao – dodao je tiho. To joj je biJo jasno i znala je da će posao biti mnogo teži bez podrške pacijenta, ali najviše uspeha imala je upravo s komplikovanim i otuđenim pacijentima. Nije se plašila izazova, prethodno se o svemu raspitala.
Da li to treba da znaci da želite da ga iznenadite?
Složio je neobičnu grimasu na licu.
Ako na to tako gledate, on će vas oterati dođavola prc nego što vam dozvoli da budete u njegovoj blizini.
Ukoliko je tako, a vi ipak i dalje želite da me angažujete, moramo se pobrinuti za to da nema pravnog osnova da me izbaci. Rekli ste mi da je kuća vaša?
Pažljivo ju je pogledao.
. Taj posed je u vlasništvu firme.
Nadam sc da, kao vlasnik firme, imate pravo da odlučite ko može da boravi u kući.
Sada se i u njegovim očima videlo nešto nalik osmehu.
Znači, nije vam problem da jednostavno odete i suočite se s njim?
Ako mi pacijent ne nudi drugu mogućnost, nije – odgovorila je, sigurna u sebe.
Verujem da će Džordan u vama imati suparnika dostojnog sebe.
U sebi je likovala jer je dobila posao.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se