Jedna žena je dovoljna: Samo pravi muškarac ovo shvata!

LIFESTYLE

Muškarci koji trče za različitim djevojkama i lako se dosađuju, nisu pravi muškarci. Potrebno je da odrastu i shvate da je potrebno raditi na vezama o odnosu sa partnerkom i da to nije uvijek zabavno. Kada se izgubi iskra, mora se raditi na njoj, a ne samo odustati i pronaći novu.

Potreban je pravi čovjek da shvati da je jedna žena dovoljna


Kada ste sa pravom osobom, onda je ta osoba dovoljna. Morate biti u mogućnosti da budete sami sa njom i volite njene mane i greške. U zdravom odnosu, partneri ne pokušavaju da se mijenjaju već rastu i razvijaju se zajedno.

Najbolji odnos je onaj u kojem se možete ponašati kao ljubavnici i najbolji prijatelji u isto vrijeme


To znači da se možete šaliti i istovremeno se zabaviti i strastveno ljubiti – to je najbolja formula za savršen odnos. Životni partner je neko ko zna da niste savršeni, ali se ophodi prema vama kao da jeste. Radi se o empatiji i kompromisu. Svi mi imamo svoje mane i negativne strane, ali morate ih prihvatiti i naučiti da živite s njima. Ne pokušavajte da tražite savršenu osobu, zato što i sami niste besprijekorni.

Nađite nekoga, čija vam “loša” strana ne smeta toliko. Ako niste voljni da volite nekoga u njihovim najgorim danima, ne zaslužujete ih u njihovim najboljim. Odnosi imaju uspone i padove i vi morate biti u stanju da računate jedno na drugo i da imate podršku kada su vremena teška.

Nađite nekoga ko će vam svaki dan reći da ste najbolja stvar koja im se dogodila


Budite sa nekim ko vas zaista cijeni. Nemojte se slagati sa osobom koja samo vidi vaše mane i kritikuje vas. Kada vas partner ne cijeni, on vas ne zaslužuje. Nađite nekoga ko će vam svaki dan reći da ste najbolja stvar koja mu se dogodila.

Niko se nikada ne umori od ljubavi; samo im je muka od čekanja, pretpostavljanja, slušanja laži, izvinjenja i povreda


Ljubav je slijepa, bar u početku. Dakle, u početku, možete se izvući sa nekim lošim stvarima, ali ovo ne traje dugo. Svako ima svoje granice. Svako se umori od laganja, stalno čeka nekog i ne razmišlja o planovima.

Čak i ako vas i dalje vole, oni jednostavno ne mogu da se nose sa vašim ponašanjem. Zato cijenite ono s čime se vi bavite i nemojte ih tjerati da se zapitaju da li je vaša veza vrijedna truda.

Najbolji osjećaj na svijetu je znati da nekome puno značite


Važno je da se svi nekad osjećaju posebno. Najbolji osjećaj na svijetu je da znate da ste posljednja misao na nečijem umu prije nego što legne da spava i prva misao ujutro kada se probudi.

Ponekad ljubav tvog života dolazi nakon greške tvog života


Život je pun lekcija. Neke lekcije su pozitivne, neke i ne baš toliko, ali su sve vrijedne. Možda ćete naći ljubav svog života nakon što ste više puta bili povrijeđeni. Nemojte nikada odustati od ljubavi!

Izgradite prijateljski odnos prije nego što stupite u brak s nekim. Vjenčajte se za svog najboljeg prijatelja!


Važno je da možete u potpunosti da vjerujete osobi sa kojom ste i da budete sami sa njom. Budite iskreni i otvoreni sa svojim partnerom, podijelite svoje brige i svoju sreću. Pričajte s njim o svojim najdubljim strahovima. Tek tada ćete saznati da li ste stvoreni da budete zajedno.

Dobar odnos znači razumijevanje i osjećaj da je to dovoljno za oboje. Najvažnija stvar je da kažete svom partneru kada vam nešto ne odgovara, jer se većina stvari može popraviti. Pronađite ljubav svog života i istinski je cijenite svaki dan!

Izvor: Stil

Autor: minimagazin.info

Sviđa vam se članak? Onda pogledajte i ovo:

Izvor

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.