Ovih 7 stvari muškarci uvijek žele, a žene ih često zaboravljaju

LIFESTYLE

Muškarci i žene veoma su različiti kada je riječ o emocionalnim i mentalnim prohtjevima. Iako je teško generalizovati, postoje neki obrasci i uopšteno “muške stvari“, na koje mi često zaboravimo, a na koje bismo trebale misliti.

Ne postoje dvije iste osobe. Svi smo jedinstveni i različiti na naš način i prema vlastitim ličnostima. Međutim, postoji puno stvari zbog kojih su muškarci i žene značajno različitiji nego što se to može očekivati. Zbog toga muškarac i žena još uvijek mogu proći kroz razdoblja nesporazuma – uprkos dugogodišnjem zajedničkom životu.

Postoji mnogo članaka koji otkrivaju i savjetuju šta muškarci zaista traže u vezi. I možda si već čitala te članke u svoje slobodno vrijeme. Ali, takođe je vrlo vjerovatno da se puno tih informacija nije zadržalo u tvom sjećanju. Zapravo, postoji mnogo činjenica o muškarcima koje žene često zaboravljaju, posebno kada se opuste uz nekog muškarca. Ako želiš da tvoj partner ostane srećan, prisjeti se sljedećih stvari.

Muškarcu su i dalje potrebni prostor i privatnost


Samo zato što ste vas dvoje u ljubavnoj vezi ne znači da će on htjeti provesti sve svoje vrijeme s tobom. Još uvijek su mu potrebni njegov slobodni prostor i vrijeme. Želi održati svoju individualnost i raditi stvari koje želi raditi – u svoje slobodno vrijeme.

On ne želi uvijek biti onaj koji preuzima inicijativu


Kada se treba potruditi u vezi, on će biti spreman učiniti svoj dio. Ako te zaista voli, neće se bojati pokazati inicijativu u vezi. Ali neće htjeti biti onaj koji to radi sve vrijeme. Želi biti s djevojkom koja mu može pokazati inicijativu i trud.

Nisu svi muškarci varalice


Možda misliš kako je u redu da ga špijuniraš i kontroliraš, jer se bojiš da ćeš ga izgubiti zbog druge žene. Možda misliš da je plemenito od tebe da se tako čvrsto držiš za njega. Ali, istina je da to njemu nije baš OK. Vrijeđa ga ako mu ne vjeruješ dovoljno da mu dopustiš da bude onakav kakav jeste. Ne želi biti sa ženom koja stalno pretpostavlja da će je prevariti čim mu se ukaže prilika.

Ne odgovara na nerazumna očekivanja


On shvata da ćeš imati određene standarde i očekivanja u vezi. Zapravo, on će poštovati tvoje želje. Međutim, neće udovoljiti nijednoj ženi koja ima nerazumna očekivanja. Pokušaće dati sve od sebe kako bi ti pomogao. Ali, moraš znati da se neće ubiti kako bi postigao (tvoje) nerazumne standarde. I dalje želi da budeš strpljiva i razumna s njim.

Želi da cijeniš njegov trud


Možda misliš kako mu zapravo uopšte nije važno kažeš li hvala ili ne – ali jeste. Mnoge žene misle da su muškarci obično oni koji ne žele ulagati napore u vezu. Ali, to je jako daleko od istine. Muškarci će uvijek biti spremni potruditi se. Oni se jednostavno ne žele potruditi ako žena ne potvrđuje ili cijeni taj trud. Uvijek će biti osjetljiv na zahvalnost.

Muškarci bolje reagiraju na žene koje poštuju same sebe


Uvijek će mnogo bolje reagovati na ženu koja zna kako cijeniti samu sebe. Ako mu ne možeš pokazati kakav tretman zaslužuješ, neće biti stvarno motivisan da te tretira na taj način. Ako mu pokažeš da si puna samoljublja, da brineš o sebi te da si puna samopoštovanja, onda ga u osnovi podučavaš o tome kakve standarde imaš i kako želiš biti tretirana u vezi.

Ne želi da ga mijenjaš


Ili ga voliš zbog toga ko je – ili ga ostavi na miru! On neće htjeti biti s nekim ko mu ne daje osjećaj da je voljen i prihvaćen. On će samo htjeti biti s djevojkom koja ga voli jako i bezuslovno – onakvog kakav zapravo i jeste. Ako misliš da ga možeš promijeniti, onda si poludjela – i u tom slučaju neće htjeti imati bilo šta s tobom.

Izvor: Miss7

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Izvor

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.