Pet rečenica koje žene i muškarci čuju potpuno različito

LIFESTYLE

Muškarci generalno uopšte ne razumiju žene, a isto vrijedi i u obrnutom slučaju.

Drugačiji načini razmišljanja i shvatanja određenih stvari često dovode i do nesuglasica među parovima i prijateljima različitog spola. A kako bi se takvi nesporazumi ubuduće barem malo prorijedili, donosimo vam mali uvid u način razmišljanja suprotnog spola na primjeru pet rečenica koje žene i muškarci čuju potpuno drugačije.

Rečenica 1: “Trebalo bi da razgovaramo!”

Muškarci: Kada čuju ovu rečenicu, padne im mrak na oči jer slute neki problem koji je potrebno riješiti i pripremaju se na žustru raspravu.

Žene: Za žene je razgovor s partnerom još jedan od načina za bolje povezivanje i uvijek rado pristaju na njega. Baš zato ga i češće predlažu od muškaraca.

Rečenica 2: “Hajde da to zajedno napravimo!”

Muškarci: Muškarci ne vole dijeliti svoje pobjede i žele pohvale samo za tebe. Zato nisu dobri timski igrači iako oni s ovim nisu saglasni.

Žene: Naučnici smatraju da hormon oksitocin žene čini društvenijim polom, piše Bright Side. Zato one jedva čekaju da čuju ovakav prijedlog jer obožavaju da rade stvari u paru ili timu.

Rečenica 3:Pusti me da šutim!”

Muškarci: “Jači spol” rijetko voli da razgovara o problemima pa u ovoj izjavi ne vide nikakav problem. Što se njih tiče, ako nekome nije do razgovora, neka slobodno šuti, i takvom ponašanju ne pridaju veliku važnost.

Žene: Kao što smo spomenuli, žene obožavaju da pričaju o svemu, a kada zašute, to obično nije dobar znak. Zato će na ovu rečenicu uvijek reagovati zabrinuto te često i burno jer će šutnju poistovjetiti s ljutnjom.

Rečenica 4: “Riješićemo to kasnije.”

Muškarci: Odgađanje važnih razgovora muškarcima je posve prihvatljivo i nešto čime ne razbijaju glavu.

Žene: Ženama ova rečenica zvuči kao uvreda jer vole probleme rješavati na licu mjesta.

Rečenica 5: “U redu.”

Muškarci: Muškarci nisu toliko emotivni kao žene što se često odražava i u njihovom načinu razgovora. Izraze poput “OK”, “U redu je” i slične koriste u svojem svakodnevnom rječniku i za njih nemaju nikakvo dublje značenje od onog doslovnog.

Žene: Žene u prosjeku dnevno izgovore oko 20.000 riječi što je 1,5 puta više od muškaraca, piše Bright Side. Takođe, svoje emocije vole slikovito opisivati, dok kratke izraze poput navedenog koriste u ljutnji, pa misle da to rade i muškarci.

Izvor: index.hr/rouge

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/ljubav/stvarni-zivot/pet-recenica-koje-zene-i-muskarci-cuju-potpuno-razlicito

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.