Utjecaj boje odjeće na tijelo: Bolesna štitnjača “voli” svijetlo plavu!

LIFESTYLE
Foto: pixabay.com

Napravite mali eksperiment: obucite se jedan dan potpuno u crno, drugi recimo u plavo, a treći u bijelo. Osjetno ćete uočiti razliku! Boje stvaraju nekontroliranu akciju u podsvjesnom umu, utječu na nadahnuće, produktivnost i ekspanziju. Boje imaju enorman utjecaj na zdravlje i svijest.

1. Bijela:

Nositi bijelu boju je vježba svjesnosti, jer je potrebno više fokusa, budnosti i brige za čišćenje bijele odjeće. Ona također jača i širi auru (elektromagnetsko polje tvog tijela) te stvara snažno sučelje između vas i okoline. Budući da u sebi sadrži sve boje spektra, vjeruje se da balansira čakre.

Zar ne zvuči divno spoznaja da ste svaki dan u mogućnosti proširiti svoju auru, povećati svoju otvorenost i neutralnost noseći dostojanstvenu odjeću koja je bijela i izrađena od prirodnih materijala? Prirodni materijali djeluju kao energetski vodovi, kanaliziraju pranu (životnu energiju) iz tvoje okoline u tvoje biće i filtriraju negativnu energiju.

Bijela boja će također omekšati vašu kožu. Koža brže dobija vlagu koja joj je potrebna.

2. Crvena:

Čini vaše mišiće pokretljivijim i zglobove fleksibilnijim. Također pomaže onima koji se lako prehlade.

Crvena boja daje energiju, razbuđuje, potiče na djelovanje, daje nam osjećaj topline, uspješno djeluje na posljedice opeklina, bubuljice, protiv bora i umorne i beživotne kože.

3. Roza:

Ona je izuzetno dobra za probavu.

4. Narančasta:

Narančasta opušta, pomaže u uklanjanju depresije, podiže raspoloženje i potiče seksualnost. Djeluje na regeneriranje kože, potiče metabolizam.

Pomlađuje organizam.

5. Zelena:

Boja koja pomaže u borbi sa tumorima! Ima sedativno djelovanje. Umiruje glavobolju, a također pomaže i kod žučnog kamenca.

Zelena je smirujuća, donosi harmoniju, ublažava posljedice stresa, smiruje nadraženu kožu i potiče cirkulaciju.

6. Nebesko-plava:

Efikasan antiseptik i djeluje pozitivno kod neuroloških bolova. To je i boja koja je odgovorna za grlo, nos i uši. Jača štitnu žlijezdu. Ako imate probleme pri govoru, boli vas grlo ili glasnice, probajte češće nositi ovu boju i vidjeti ćete kako će vam efikasno pomoći.

7. Žuta:

Ovo je boja koja je odgovorna za kožu, solarni pleksus, jetru i živčani sustav. Ona pospješuje izlučivanje toksina iz organizma i svega nepotrebnog. Također pomaže u borbi protiv celulita.

Žuta podiže raspoloženje, potiče na aktivnost, potiče optimizam, povećava moć koncentracije, povoljno djeluje na rad probavnih organa.

8. Plava:

Pomoći će vam za zdraviju kičmu i kičmenu moždinu. Plava odjeća je najveći antiseptik od svih navedenih boja, kao i najmoćniji lijek protiv nesanice. Još pomaže i kod regeneracije tkiva.

Plava smiruje, ublažava osjećaj boli, smiruje migrene, bolove u vratu i leđima, efikasna je u regulaciji tjelesne težine.

9. Ljubičasta:

Vezana je za upalne procese, pa ako ste skloni upalama bilo koje vrste najbolje je da nosite ljubičastu.

Ljubičasta djeluje na limfni sustav i pomaže u terapiji protiv celulita. Potiče kreativnost, duhovnost, donosi nadahnuće.

***

Naravno, svaka boja ima svoje tonove, nijanse, intenzitet, pa treba voditi računa da se ne izabere nijansa koja će imati iritirajući učinak na nas.

Terapiju bojama možemo pružiti i sami sebi obraćajući pažnju na svoje sklonosti. Pokušajte već danas u svom ormaru izabrati odjeću boje koja ne odražava vaše sadašnje stanje, već kako bi se željeli osjećati.

Obratite pažnju i na odabir boja u prostoru u kojem radite i živite.

Dobrim izborom boja postići ćete da se u tim prostorima osjećate ugodno.

Pripremite si kavu ili čaj u šalici koja je obojana vašom omiljenom bojom.

Igrajte se, eksperimentirajte i promatrajte učinak boja na vaše raspoloženje.

aura.ba / bolnicarab.hr

https://atma.hr/utjecaj-boje-odjece-na-tijelo-bolesna-stitnjaca-voli-svijetlo-plavu/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.