5 stvari o seksu koje želite da znate – ali se plašite da pitate!

Životni stil

Seks je tema o kojoj se mnogo ženastidi da govori. To, s druge strane, uzrokuje da mnogo stvari ne shvataju na dobar način. Danas vam predstavljamo listu pitanja i  koja žene najčešće pitaju seksologe i naravno – stručne odgovore!

Pitanje #1

Kako da kažete partneru šta volite?

Kao i u svim sferama međuljudskih odnosa, komunikacija je ključna. Pokušajte da ne kritikujete, već da naglasite šta vaš partner radi dobro. Uvijek počnite sa komplimentima i tek onda idite na ono što želite da se pojavi u vašem erotskom meniju. Na primjer, pohvalite partnera govoreći da se ljubi sjajno, a zatim dodaje da sanjate da vas ljubi i za vrijeme seksa. Takođe se možete zabaviti erotskim igrama – neka svako od vas piše na kartama stvari koje želite da uradi drugi partner, a zatim ih pomiješajte i svaki put kada vodite ljubav, izvucite jednu.

Pitanje #2

Kako povećati želju za seksom?

Iznad svega, vodite računa o svom fizičkom zdravlju. Redovno se konsultujte sa svojim ginekologom da bi se isključilo da su problemi vezani za libido zdravstveni. Kada se pravilno hranimo i praktikujemo fizičku aktivnost, naše tijelo proizvodi dopamin i endorfine. Ovo, zauzvrat, ima pozitivan efekat na nivo libida. Dakle: spavajte osam sati dnevno, jedite zdravo i bavite se sportom i vidjećete da će se povećati vaša spremnost da se igrate sa svojim partnerom. Da biste dodatno povećali nivo libida, možete koristiti afrodizijake, kao što su čokolada, bundeve, ostrige ili škampe. A kada želite da se još više uzbudite neposredno prije seksa, možete koristiti predigru – odgledajte erotski film ili čitajte štivo sa ljubavnim scenama.

Pitanje #3

Ne možete postići orgazam za vrijeme seksa – da li to znači da nešto nije u redu sa vama?

Nedostatak orgazma tokom seksa je apsolutno normalan. Statistika to potvrđuje. Samo 15% žena to postigne samo kroz penetraciju. Većina nas treba da stimuliše klitoris da dođe do vrhunca. Razgovarajte sa svojim partnerom i pokušajte da uključite ovaj element u vaš odnos. Možete koristiti erotske igračke koje stimulišu klitoris. Međutim, ako niste sigurne koja bi vam stimulacija klitorisa bila najprijatnija, možete razmišljati o masturbaciji da biste upoznali svoje potrebe.

Pitanje #4

Koliko često treba imati seks? Postoje li standardi?

Ne postoji jedan tačan odgovor. Međutim, ono što je svakako tačno je činjenica da je kvalitet važan, a ne kvantitet. Štaviše, intimnost i bliskost između partnera je važnija od seksa. Ako se poljubite, zagrlite, dodirnete, osjetite poželjno, seks će vam biti kao višnja na vrhu torte. Studije pokazuju da su bolji i češći seksualni odnosi kod partnera koji brinu o intimnosti odnosa – idu na romantične večere, uživaju u malim zadovoljstvima, ili zapale svijeće i masiraju se uveče.

Pitanje #5

Da li upotreba seksualnih pomagala šteti odnosima ili znači da nešto nije u redu sa vezom?

To je pitanje koje mnogi parovi postavljaju. “Nešto nije u redu sa nama da nam je potrebna podrška uz dodatne gadgete?” Ne, apsolutno! Seksi igračke vam omogućavaju da budete stimulisani. Seksi igračke će vas odvesti u svijet fantazije, zahvaljujući čemu možete da unesete novu, svježu energiju u vaš seks. Čak i putovanje sa partnerom u seksi shop može biti uzbudljivo…

Izvor: Ženski magazin Foto: Guliver/Getty Images

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/seks/5-stvari-o-seksu-koje-zelite-da-znate-ali-se-plasite-da-pitate

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje