Filozofija života: Ne vrijedi vam što ste sjajna žena, ako supurg i djeca ne vide vašu vrijednost

Životni stilPodrška partnera u barčnim vodama je neminovan čin za dobro funkcionisanje. Ako ista izostane, situacija zna da bude jako teška. 

Nije čudna situacija, da se žene sve više žale kako im nedostaje podrška partnera u bračnom životu. To se najviše odnosi na podrazumijevanje da žena može i treba sve. Na njoj su sve obaveze oko domaćinstva, a uz to treba da bude posvećena i brižna. Jednostavno, porodica zavisi od vas. 
Počevši od djece, održavanje dvorišta, stana, kuće, čišćenja, nabvake hrane itd. Kada malo bolje razmislite ovo sve radi jedna osoba i to žena. Sa druge strane kada pogledate učitelj samo uči, čistačica čisti, a jedna žena privatno sve to obavlja sama. 

Ono što za jednu ženu zna da bude više bolno, nego sav umor i iscrpljenost koju ima oko svih obaveza, jeste nerazumijevanje partnera. Uz to sve i nezahvalnost, kritike, a o pohvali da i ne pričamo. Čak šta više spreman je češće da kaže “Kako nisi ovo stigla” ili “Malo si se zapustila”, nego da vam pomogne ili vam uputi kompliment. 
Ono što je važno da žena zna, a to je sljedeće. Ne vodite se frazom “Takva je ženska sudbina”. Ne, nije. Sudbina je nešto što same sebi možete da odredite. Vi upravljate vlastitim životom i same isti krojite. To nemojte zaboraviti. Činiti za svoju djecu i porodicu je lijepo, ali morate znati učiniti i udovoljiti sebi.

Ako pored sebe imate muškarca koji vas kritikuje, a pritom i sam stoji u mjestu, jasno ga postavite tamo gdje pripada. A, to bi značilo da jasno izneste svoj stav, pokažaete koliko se zalažete i na koji način treba da vas cijeni. Iskreno, otvoreno i razgovorom. 
Sve dok tako ne učinite i sebe ne stavite na prvo mjesto, bićete samo nečija funkcija, a ne supruga i majka. Takođe, sve dok pristajete na takav način života i nezahvalnost, vaše samopouzdanje pada. Udovoljite sebi. Otiđite u šetanju, priuštite relaksaciju, bazen, novu frizuru, pedkir, masažu. 
Odvojite vremena za dobru knjigu, kadu punu vode. Znajte i naučite da samo kada ste sebi dobre, bićete dobre i ljudima oko sebe. Sve dok sve činite za druge, a oni to ne vide i ne cijene, bićete povrijeđeni, jer se na vaše radnje gleda kao na nešto što se podrazumijeva. Prema tome, malo bolje razmislite i pogledajte oko sebe, ako je vrijeme za neke promjene to i učinite.Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin – www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Preporučeni sajt

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje