Još jedan novi pojam u muško-ženskim odnosima: Šta je to “situationship”?

Životni stil

Foto: Pixabay

Morate se složiti da nije bilo nikad više problema u muško-ženskim odnosima nego u današnje vreme. Nekada se jednostavno znalo, poziv na igranku značilo je interesovanje na duge staze, poklonjen cvet je označavao duboko poštovanje žene, ispraćanje do vrata stana – požrtvovanost i lojalnost, a vođenje ljubavi je prethodio brakom. Kada i šta je tačno pošlo naopako niko ne zna. No, šta je, tu je… Ostaje nam samo da tumačimo nove pojmove i rešavamo enigmatske odnose među suprotnim polovima.

Amerikanci su smislili novi pojam za nedorečene odnose. Prvo se pojavio ghosting (kad vaš partner nestane bez najave), onda smo saznali za breadcrumbing (poruke koje šaljemo drugoj osobi, bez ikakve namere da se ozbiljno vežemo), u poslednje vreme se dosta pričalo i o cushioningu , sada se sve više priča i piše o situationship-u.

Amerikanci ovaj termin koriste kada se nalazite u odnosu koji je između prijateljstva i romantične veze. U pitanju je složeni odnosi koji nema tačno definisan nastavak, a čija je budućnost neizvesna. Situationship po prvi put upotrebila je novinarka američkog izdanja magazina kada ga je opisala kao odnos u kojem se “istovremeno nešto kreće, ali ne previše”, a najgora stvar koju možeš učiniti za sebe je upravo ta da se nađeš u takvom odnosu.

Urban Dictionary je takođe dao svoju definiciju u kojoj je pojam objasnio kao odnos u kojem je prijateljstvo na prvom mestu, ali je ipak malo više od toga, a mnogo manje od ljubavi. To je odnos koji ima tendenciju da preraste u odnos ljubavi.

Kakogod bilo, pojam označava vrlo slab odnos u kojem je glavna komponenta nada jedne strane da će dobiti željeni rezultat. Kada se očekivanja ne ispune, osoba koja očekuje više je uzrujana, ali to ne pokazuje.

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje