Krunisanje ljubavi

LJUBIĆI

Bolje mi je i bez posla, pokušala jeLaura da se uteši. Nikome ništa slično ne bi trebalo da se desi!
Doduše, nije bilo jednostavno lutati po kiši londonskim ulicama niti putovati podzemnom železnicom od jedne do druge agencije za zapošljavanje. Laura je bila besna na bivšeg šefa, jer joj je prigovarao zbog njenog, navodno, nedovoljnog angažovanja i saradnje.
A sad joj treba novi posao, što pre!
Sav novac koji je zaradila i uštedela završio je u rukama njene pohlepne, ekscentrične porodice. Ponekad joj se činilo da je svota koju je trošila do pristojne plate na mestu urednika u izdavačkoj kući zapravo naknada Centra za socijalni rad. S jedne strane, članovi porodice smatrali su je dosadnom i nesposobnim, ali kad je bilo gusto, kad im je bio potreban neko vredan i sposoban, ona je morala da uskače i vadi kestenje iz vatre.
Na primer, protekle nedelje maćeha Šarliz preklinjala ju je da joj pozajmi pet hiljada funti da odblokira račun, jer njen muž, a Laurin otac, pojma nije imao da je trošila više nego što je smela. Apsurdna je i smešna svaka pomisao na mogućnost da je njena smešna porodica podrži!
Dan je bio oblačan, vlažan i hladan, bez nagoveštaja skorog prole-ća. Laura je uvukla glavu u ramena, gurnula je ruke u džepove vlagom natopljenog mantila i stisnula prstima novčanicu od pedeset funti, koju je podigla na bankomatu. Ako šef odbije da joj sutra ujutro isplati poslednju zaradu, biće u škripcu.
Bilo je i težih momenata, pa sam preživela. Uostalom, ja sam kćerka Šona Mura!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.