Strastvene noći na Kipru

LJUBIĆI

ČITAJTE BESPLATNO ISPOD
Bea se osvrtala po prepunoj dnevnoj sobi. Stereo uređaj bio je toliko pojačan da su basovi grmjeli,a lightshow je bacao svjetlost na parove koji su plesali. Bea se smiješila. Trebalo bi da je dobro raspoložena jer je žurka bila organizirana povodom njenog dvadeset i prvog rođendana, ali boljela ju je glava. Okrenula se i gledajući kroz prozor u noć, odlutala u mislima te prinijela čašu usnama. Šampanjac joj nije nimalo prijao, osjećala se prazno i znala je da će je ova žurka samo još više oneraspoložiti. Sljedećeg dana otputovat će u London kako bi od ponedjeljka mogla početi da radi novi posao. Uvozno-izvozno preduzeće osnovao je njen otac John Stephan, u suradnji sa svojim prijateljem Nickom Gregorisom, Grkom sa Kipra. Obojica su umrli, a preduzeće je, u međuvremenu, doživjelo ekspanziju i postalo moćan koncem koji je investirao u mnoge privredne grane. Za njega se Bea nije plašila, bila je spremna na sve izazove. Jedino čega se pribojavala bio je ponovni susret sa Leonom Gregorisom.
On je bio rukovodilac firme i vrhunski menadžer, a njegova je uvijek bila posljednja pri donošenju odluka. Nakon smrti svog oca,osnivača firme Nicka Gregorisa, i njegovog partnera, preuzeo je rukovođenje kompanijom. Bea je bila i suviše mlada da bi brinula o svojih trideset posto vlasništva, pa je on upravljao i njenim dijelom firme koji je naslijedila od oca.
Bea i Leon poznavali su se veoma dugo. On je bio njen veliki prijatelj i zaštitnik, četrnaest godina stariji od nje. Kada je bila mala, gledala je na njega kao na starijeg brata, među tim, takav njihov odnos umnogome se promijenio nakon smrti njenog oca. Posljednje tri godine odnos između nje i Leona bio je isključivo poslovne prirode. Ponekad su se čuli telefonom, a sve važne stvari regulirali su njihovi advokati. Kada joj je otac umro, Bea je imala sedamnaest godina, a majka joj je umrla odmah nakon porođaja. Njen tata nikada nije prežalio pokojnu suprugu, pa se nije ponovo oženio, kćerka je bila centar njegovog svijeta, a kad je i on umro, ona je živjela u kući svoga oca u Mittfordu, na sjeveru Engleske.

...
Processing…
Success! You're on the list.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.