Randevu sa sudbinom

Premium ljubavni romani

Stejsi se već šest godina brinula o Beli. Starija je od nje skoro osam godina, ali se ponekad osećala veoma starom zbog Betinih ispada. Njeno ponašanje dovodilo je u neprilike, tako da su je upozoravali da će je isključiti iz škole. Oštroumna, ali nezainteresovana za školu, Beti se prošle godine zaposlila. Na Stejsino zadovoljstvo, činilo se da se smirila.
Stejsi se protivila Betinoj vezi sa Polom. Nekoliko proteklih nedelja je nagovarala da prekine, nastojeći da je urazumi. Pošto joj nije uspelo, svoj bes više nije mogla da krije. Već nedelju dana nisu razgovarale, samo su izmenjivale kratke poruke.
Sada je Stejsi sa žaljenjem mogla da prizna da je propao njen pokušaj da ih razdvoji. Jedina uteha joj je bila to što je Pol Leandros saznao za Betine godine, pa će možda i razmisliti da li da nastavi tu vezu. U to se nadala.
Stejsi je bila zaposlena kao fizioterapeut. Taj posao je potpuno zaokupio, naročito to što je radila sa decom, u Dečijoj bolnici.

***

Venčanje je bilo kratko i bezlično. Vreme je bilo hladno, mračno i sve to je samo naglašavalo stvarnost Stejsinog braka sa čudnim Grkom.
U odlično skrojenom sivom odelu, mnogo viši od Slejsi, delovao je smireno.
Izgledalo je neverovatno da su sve pripreme završene za dva dana, bez Stejsinog učešća. Osećala je da Pol polako počinje da vlada njenim životom.
Bila je u iskušenju da ne kupi novu haljinu za venčanjea ali se u poslednjem trenutku predomislila, odjurila u grad i nasumce odabrala svetlosivi vuneni kostim, cipele i tašnu.
Beti se prvo iznenadila kada je čula za venčanje, a posle je postala ravnodušna.
Prijem u Polovoj luksuznoj kući je bio sasvim formalan. Bio je to porodični događaj, uz prisustvo dvadesetak zvanica. Stejsi je bila veoma iznenađena, kada je otkrila da Pol ima sina iz prvog braka. Nikos je ličio na svog oca i izgledno je nešto stariji za dečaka od petnaest godina. Bio je ljubazan i otvoren, i osećala se njegova želja da bude prijatelj sa svojom maćehom. Nije pokazivao ni najmanji znak nelagodnosti, a Slejsi je prihvatila njegovu naklonost kao nešto što joj samo može pomoći.

Randevu sa sudbinom

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se