Savršene destinacije za medeni mjesec: Jedinstvene, inspirativne i očaravajuće

Zabavni magazin

Foto: Unsplash

Odabir savršene destinacije za medeni mjesec mladencima ponekad zadaje slatke muke. Najvažnije je da mjesto koje odaberete za svoje prvo putovanje nakon stupanja u brak, bude jedinstveno, inspirativno i očaravajuće. Već godinama, najpopularnije destinacije koje osvajaju mladence, a koje su mnogi parovi posjetili i ranije su mjesta poput Pariza ili romantičnih predjela Italije. 

Međutim, ove godine su se na popisu top destinacija savršenih za medeni mjesec našla mjesta koja nisu toliko tipična, ali osvajaju svojim neodoljivim šarmom i jedinstvenom kulturom. 

Butan

Narod Butana, smatra se najsretnijim na svijetu.  Njihov tempo života, poštovanje prema božanskom i čista netaknuta, zapanjujuća ljepota mjesta čine ga savršenim okruženjem za medeni mjesec kako bi parovi bili jednako radosni i nadahnuti.

 

Riviera Maya, Meksiko

Smještena uz netaknute bijele pješčane plaže na poluotoku Yucatan u Meksiku, Riviera Maya je klasični luksuz u svom najboljem izdanju i idilično je okruženje za medeni mjesec. Iako je ova zapanjujuća enklava sjeverno od Tuluma već godinama na radaru iskusnih putnika,  nedavna otvaranja Riviera Maya  stavile su ovo mjesto na kartu najpoželjnijih luksuznih destinacija.

 

Japan

Sigurno da nema idealnijeg mjesta za medeni mjesec od kaskadnih ružičastih latica Japana u proljetnoj sezoni trešnjinog cvijeta. I zaista, nikad nije loš trenutak za medeni mjesec u Japanu.

 

Fiji

Dok vode na drugim mjestima na Pacifiku djeluju na isti način kao i uvijek, Fiji vodi u popisima putničkih želja zahvaljujući novim otvorima koji oluju vode otocima. Ovo je mjesto idealno za dozu bijega od svega tokom medenog mjeseca.

 

Iceland

Bilo da  želite istražiti izvanrednu novu nordijsku kuhinju u restoranima, popeti se niz ledenjaka, ili otkloniti stres u prirodnim vrućim izvorima koji maze kožu, Iceland ima sve što vam je potrebno.

 

Savršene destinacije za medeni mjesec: Jedinstvene, inspirativne i očaravajuće

 


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje