Seks-savjetnik: Šta želite u krevetu?

LIFESTYLE

Šta želite u krevetu – to je sasvim legitimno pitanje koje možete da postavite sebi i/ili partneru/partnerici. Odgovori ne treba da vas plaše. Iskrenost je ključ dobrih odnosa, a onih u krevetu pogotovo…

Revolucija koju su žene digle boreći se za pravo na glas, mišljenje i ravnopravnost dovela je godinama kasnije do slobode o kojoj možda nisu ni sanjale – da danas glasno, javno, bez ustezanja i zadrške govorimo o svojim intimnim željama i erotskim fantazijama.

Šta želite u krevetu?

Ipak, uprkos svim knjigama, vodičima, tekstovima i otvorenim diskusijama, nerijetko “zakažemo” kada u krevetu treba da kažemo ili pokažemo šta je to što zapravo želimo. Evo kako da zgrabite ono za čim zaista žudite…

Želim seks češće!

Nedvosmislenu izjavu poput ove vaš partner može lako shvatiti kao kritiku i naznaku da napori koje preduzima nisu dovoljni da zadovolje vaše apetite. Pronađite suptilnije načine da ga stimulišete i učinite svoj seksualni život dinamičnijim – sexting, role playing, film za odrasle, erotska pomagala…

Ne ustručavajte se da eksperimentišete. Ali upamtite i da je jednako važno, ako ne i važnije, da imate zajedničke aktivnosti – od izlazaka s društvom, preko odlazaka u pozorište i kino, do bavljenja hobijem koji vas oboje ispunjava (upišite kurs fotografije, plesa, kuhanja…). Zajednička interesovanja podstaći će želju za seksom i dovesti do većeg uzbuđenja.

Želim intenzivniji orgazam!

Fokusirajte se na… klitoris. I vi i vaš partner! Najnovija istraživanja pokazala su da kod žena do vrhunca u 98% slučajeva dolazi kad postoji stimulacija klitorisa, a potrebno je da ona traje od četiri minuta, do, u nekim slučajevima, čak 40 minuta. Dakle, budite strpljivi, možda vam je samo potrebno više vremena?!

Još jedan koristan trik jeste da predigra bude toliko intenzivna da omogući da budete sasvim blizu vrhunca čak prije nego što seks i počne. Na taj način će prirodna lubrikacija vagine biti optimalna, što će dovesti do eksplozivnije završnice.

Želim bebu!

Zaboravite na aplikacije koje pokušavaju da predvide vašu ovulaciju i plodne dane. Nisu pouzdane jer ne uzimaju u obzir sve faktore (poput stresa), koji mogu potpuno poremetiti uobičajen ritam organizma.

Opredijelite se prije za staromodnu metodu koja nalaže svakodnevno praktikovanje seksa – tri puta dnevno “prije i poslije jela”. Opustite se i uživajte u ovom tajnom zadatku koji može razbiti rutinu, a proces “pravljenja bebe” učiniti krajnje zabavnim i nezaboravnim iskustvom.

Ne želim bebu, a ni PPB!

U ovoj situaciji kondom se nameće kao sasvim logično 2u1 rješenje. Neželjena trudnoća može se spriječiti i primjenom drugih metoda zaštite, ali za polno prenosive bolesti (PPB) jedini pouzdan štit upravo je kondom.

Britanski naučnici tvrde da je naš um taj koji kontroliše užitak pri seksualnom činu, intimni doživljaj partnera i – na kraju krajeva – orgazam. Dakle, parče zaštitne gumice nije prepreka koja stoji između vas i vrhunskog užitka, već je to samo vaša percepcija kondoma kao partibrejkera.

ljepotaizdravlje.ba

Diamond Dogs / iStock via Getty Images Plus

Izvor