Sindrom “izgubljenog penisa” nije rijetkost – evo o čemu je riječ!

Životni stil

Veliki je izazov pronaći odgovarajućeg partnera koji je sposoban za vezu. Ako ste imale sreće i pronašle ga, ljubavni život može vas iznenaditi još nekim nedaćama. Jedna od njih je takozvani “lost penis-syndrom” (u slobodnom prijevodu: “sindrom izgubljenog penisa”).

“Sindrom izgubljenog penisa” pravi je test za vezu te je vrlo frustrirajuća pojava i za ženu i za muškarca.

Što je to tačno “lost penis-syndrom”?

Sindrom opisuje razliku u veličini između vagine i penisa. Ako je penis muškarca malen, a vagina žene šira, ta kombinacija može dovesti do problema s orgazmom – za vrijeme seksa nema dovoljno “trljanja”, odnosno ne stimulišu se dovoljno nervni završeci polnih organa.

Koji su uzroci ovog sindroma?

Oblik i veličina penisa su genetski određeni kod muškarca. Tu se ništa ne može promijeniti. Međutim, kod žena – osim genetike – i drugi faktori igraju ulogu. Na primjer, rođenje djeteta, pretilost ili slabost tkiva i mišića mogu proširiti vaginu.  Kod tog anatomskog nesrazmjera – široka vagina, a mali penis – ni muškarac ne osjeća svoj penis u vagini žene, niti žena penis muškarca. Kao da je penis izgubljen u ženi.

Šta ON može napraviti protiv sindroma izgubljenog penisa?

Najvažnije pravilo kod seksa: penis mora biti u punoj erekciji prije nego što uđe u ženu. To je kod muškaraca nakon 40 već kritično. Uzroci za to su različiti: stres, alkohol, pušenje, pretilost, visoki krvni pritisak, arterioskleroza, dijabetes. Ti faktori vode to toga da erekcija pati. Pomaže jedno opuštanje i zbogom nezdravom načinu života. Da, zdravi način života zaista može pomoći da se poboljša erekcija. Takođe, prsten za penis može poslužiti kao podrška.

Šta može ONA napraviti za bolji seks?

I žene mogu napraviti nešto protiv ovog nemilog sindroma. Čarobni sport zove se trening karlice. Jačanje te muskulature pobrinuće se za to da vagina opet postane uža.

U krevetu može i malo drugačije

Ako nikako nije sve u najboljem redu s penetracijom, onda u obzir dolaze seksualne igračke, dirty talk i razni drugi “dodaci”. Ponekad će pomoći jednostavno isključiti mozak – to može napraviti čuda!

Izvor: miss7.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/seks/sindrom-izgubljenog-penisa-nije-rijetkost-evo-o-cemu-je-rijec

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje