Stvarno radi: Sastojak iz doma koji učinkovito tjera komarce

Životni stil

Ljetne večeri na otvorenom doista su predivne, ali jedan od najvećih problema su uporni komarci koji nam ne daju mira pa nam vrlo lako mogu pokvariti uživanje u toplim ljetnim noćima.

Ovaj problem najviše muči Slavonce, a mnogi će se složiti da je večernje druženje na otvorenom gotovo pa i nemoguće, stoga mnogi traže spas u raznim proizvodima, poput spirala i sprejeva, jer u nekim slavonskim mjestima ne pomažu čak ni tretmani koji suzbijaju ličinke komaraca.

Poznato je da komarce privlače određeni mirisi na ljudskoj koži i zbog toga nam male napasti često piju krv. Srećom, postoji prirodan, jeftin i jednostavan način koji smo isprobali u Slavoniji i uvjerili se da doista radi.

Radi se o – crnoj kavi.

Iako miris zapaljene crne kave nije najugodniji za ljude, on je iznimno učinkovit kada je riječ o tjeranju komaraca. Ovaj trik posebno dobro funkcionira jer je crna kava lako dostupna i jeftina, a postupak ne zahtijeva posebne vještine ili pripreme. Sve što vam treba je tanjur, malo mljevene crne kave i upaljač ili šibice.

Nekoliko žlica crne kave stavite na plitki tanjur ili na drugi nezapaljivi predmet pa zapalite kavu. Ubrzo će kava krenuti izgarati, a gusti dim otjerat će komarce.
Preporuka je staviti nekoliko tanjura s kavom oko stola na terasi, balkonu ili u vrtu, a razliku ćete vidjeti dosta brzo.

Iako izgaranje kave stvara neugodan miris, vrijedi isprobati ovaj trik, posebno ako se nalazite pokraj močvarnog područja.

izvor zadovoljna.hr

https://www.zdravljepriroda.net/zanimljivosti/stvarno-radi-sastojak-iz-doma-koji-ucinkovito-tjera-komarce/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje