1937

Tajna tropske noći

Vikend ljubići

Lenina dečija naivnost bila mu je zabavna. Osim toga, bio je dirnut time što je pokušavala da mu skrene misli jer je i ona bila svedok neprijatne scene sa Sarom. I činilo se da ga veoma poštuje, ogledalo se to u njenim krupnim plavim očima. Mark je znao da ostavlja dobar utisak na ljude oko sebe. Posle duge vožnje uskim ulicama konačno su stigli. Lena je insistirala da plati vožnju iako je verovatno znala da je njen pratilac milijarder.
– Mi živimo veoma skromno – rekla je izvinjavajući se Marku dok je tražila ključ u tašni. Mark se pretvarao da nije iznenađen iako je smatrao da je ”skromno” blag izraz.
Ceo kraj delovao je siromašno, pa ni ova kuća nije bila izuzetak. Zahvaljujući svom radu i bogatstvu koje je stekao, već je potpuno zaboravio kako je to kada se ne živi u raskoši. Njegovi roditelji su grčki doseljenici i bili su zadovoljni time što su u životu postigli. Još kao dečak Mark je zacrtao sebi da želi da uspe u životu. Završio je studije kao jedan od najboljih studenata i odmah se zaposlio. Munjevitom brzinom postizao je uspehe u svetu finansija. Kolege su bile zadivljene Markovim napretkom. Korak po korak izgradio je svoju finansijsku imperiju. On je glavni i njegova reč se poštuje u ovom biznisu. Podrazumeva se da neko ko je toliko bogat i moćan poseduje sve što je potrebno za takav život. Mark je vlasnik nekoliko kuća na moru, kao i jedne vile u engleskoj provinciji. Nažalost, nikada nije mogao da odvoji vreme da duže ostane na tim mestima, uglavnom je boravio u svom luksuznom stanu u otmenom delu Londona. Naravno daje imao limuzinu i šofera, a kada je baš hitno morao nekud da stigne, koristio je svoj helikopter. A sada je ušao u hodnik jedne trošne kuće. Primeti se da se neko trudio da zidove ofarba u nežnožutu nijansu, ali uništeni tepih pokvario je taj utisak.
Dok je Lena skidala čizme, Mark je zatvarao vrata i nije čuo korake koji su se bližili. Tek kada je Lena uplašeno odskočila, shvatio je da je još neko u kući.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se