Tipovi muškaraca koji nikako nisu bračni materijal

Životni stil

Od vidno oštećenih, koji vam slamaju srce svojom patnjom i bude u vama instinkt za negovanjem, do očiglednih avanturista, u koje se zaljubljujete, jer je sa njima sve tako lako i uzbudljivo – skloni ste da uložite godine života u nadu da ćete ostvariti hepiend i izgraditi stabilnu vezu, uprkos zdravom razumu i uprkos svim crvenim zastavicama upozorenja. Radile ste to, poznato vam je, možete i same da napravite spisak tipova koji nisu bračni materijal i sa kojima nemate šta da tražite, ako tražite stabilan odnos, koji se razvija i traje.

“Pomozi mi, dok ne budem spreman”

O da, njemu ste potrebni kao vazduh koji diše. Zapravo, niste mu potrebni baš vi, jer će poslužiti bilo koja boca s kiseonikom. On vas uopšte i ne vidi, vi ste ortopedsko pomagalo, servis za njegove probleme, koji su brojni, nereševi i zaokupljajući. Tip kome treba pomoć ukorenjen je u svojoj nesigurnosti – a to je čvrsto korenje, iako vam se čini da će ga najmanji vetar iščupati i oduvati. Nije toliko čvrsto, koliko je žilavo i prostire se u dubinu, šireći se u bezbroj žilica, povezanih u mraku unutrašnjeg podzemlja sa drugim bezbrojnim žilicama. Njemu stalno treba nežni dodir ženske ruke, neprekidno saosećanje i priskakanje u svakom trenutku, u svim životnim oblastima – davaćete mu novac, voditi njegovu majku kod lekara, držati ga za ruku i truditi se da mu olakšate i ulepšate život na svaki način. Dok se ne pobuni protiv vas, jer ste previše majčinski nastrojeni, jer hoćete više od onoga što je on u stanju da vam pruži i jer ste tako prokleto iritantni i napori u svom nastojanju da od njega napravite čoveka. Vi ga vređate. Zar on nije čovek? Zar ga niste zavoleli i prihvatili takvog kakav je? Zašto ga terate da se menja? Vi ste kontrol-frik i on to više ne može da trpi. Nema zahvalnosti za tlačitelje, on samo želi da bude ostavljen na miru. Neverovatno, zar ne? Još je neverovatnije to koliko ste puta upali u istu zamku.

“Govorim ti ono što želiš da čuješ”

Ovo je lukav tip, koji je provalio žensku potrebu da veruje u obećanja (nije bilo teško) i veoma je darežljiv i velikodušan – kada se radi o obećanjima. Godinama će vas zamajavati, prihvatajući svaki razgovor o budućnosti, planirajući sa vama putovanja na koja nikada nećete otići, venčanje koje nikada nećete organizovati, imena za decu koju nikada nećete imati. Dokle god traje čarobno dejstvo njegovog glasa, koji vam stalno govori da hoće, pristaje, raduje se, jedva čeka i naravno da želi isto što i vi, čekaćete da jednom neko njegovo delo opravda njegove velikodušne izjave – da ispuni neko obećanje. Možete se zainatiti i čekati godinama i postati sarkastični, ogorčeni i besni, možete mu postavljati ultimatume i davati rokove, čime ćete jedino uspeti da ga naterate da nestane – obećavajući da će vam se sutra javiti i da će sve biti u redu.

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje