Knjiga uspomena

Vikend ljubići

Pogled joj je zastao na jednom skijašu obučenom u potpuno crni skijaški kombinezon. Izuzetno vesto i brzo mimoilazio je sve prepreke na stazi dok se strelovito spuštao padinom. Izazivao je divljenje svih koji su bili na stazi.
Sa setom se prisećala vremena kada je ovu stazu prelazila bezbroj puta dnevno. Nekada sama, a najčešće zajedno s trenerom. Njegov glas, njegovi saveti su joj još odzvanjali u ušima. Trudila se da ga dostigne veštinom i brzinom.
Duboko je uzdahnula jer nije želela da se priseća prošlosti. Sadašnjost je mogla da podnese jedino ako zauvek zatvori knjigu svojih uspomena.
Nesvesna toga, i dalje je posmatrala skijaša u crnom sve dok joj se nije izgubio iz vida. Gledajući ga, sledila je tok njegovih misli… Činilo joj se da se i sama spušta stazom prateći njegov trag u snegu. Brojne kristijanije koje je pravio, način na koji je koristio štapove, agresivni stil skijanja… Sve joj se to, u trenutku, učinilo veoma poznatim i bliskim.
Grant je uvek bio u crnom. Govorio je da će ga tako njegovi učenici lakše primetiti u gomili smučara-rekreativaca koji su se uvek oblačili u odeću jarkih boja.
Godine su prošle. Modni trendovi su preplavili i skijaške centre. Crna odeća na skijaškim stazama više nije bila retkost, ali je malo ko bio u potpuno crnoj odeći. Uvek je bilo bar nekoliko žutih ili crvenih pruga na pantalonama, rukavima…

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se