Na rubovima beskraja

Vikend ljubići

Neposredno po buđenju, Nolden Šelinger je dohvatio mobilni telefon sa komode, kako bi proverio koliko je sati. Nimalo ga nije uznemirilo to što je otkrio da je prespavao čitavo jutro, da je spavao duže od deset časova. Već nekoliko nedelja je rano odlazio u krevet i budio se kasno, bežeći iz budnog stanja u snove.
Ustao je i otvorio prozor, propuštajući da uživa u fascinantnom planinskom pejzažu, u goropadnim Alpima čiji su se vrhovi gubili u magličastim oblacima. Do nozdrva mu je dopro miris trave, mokre od kiše, sa obližnje livade, kao i raznih vrsta začinskog bilja. Udahnuo je duboko, taj intenzivno svež vazduh, pun vlage i kiseonika.
Prepoznajući u sebi odomaćeni osećaj malodušnosti, otišao je u kuhinju, skuvao kafu i zapalio cigaretu. Glava ga je podmuklo bolela i on jc znao da je to od dehidriranosti. Natcrao jc sebe da popije veliku čašu vode, ali nije imao baš nimalo volje da pripremi doručak i nešto pojede.
Izgladnjivao se, jer nije imao apetit, i jer je osećao odbojnost prema hrani. Činjenica da je izgubio desetak kilograma ga se ticala tek zbog toga što više nije imao šta da obuče. Stezao je kaiševe na pantalonama i nosio preširoke košulje, odbacujući svaku ideju o tome da ode u kupovinu, po odeću koja bi mu bila po meri.
Ispekao je tost i pojeo ga, tek da bi umanjio neprijatan osećaj gladi.
Htco jc da se vrati u krevet, u nedostatku motivacije da radi bilo šta smisleno, kada mu je pozvonio mobilni telefon.
Oklevao je da odgovori na poziv, ugledavši nepoznati broj. Mrzelo ga je da razgovara sa bilo kim.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se