Ženi nije potreban muž. Ženi je potreban muškarac. – Priča žene koja je već jednom bila udata

Životni stil


Kao žena koja je već jednom prošla kroz brak, mogu reći da je život pun neočekivanih lekcija. Jedna od najvažnijih lekcija koju sam naučila jeste da ženi nije potreban muž, već muškarac. Ova razlika je suptilna, ali ključna.

Kada sam se prvi put udala, bila sam mlada i puna nade. Imala sam idealizovanu predstavu o braku – verovala sam da će mi muž pružiti sigurnost, ljubav i podršku. Verovala sam da će brak rešiti sve moje probleme i ispuniti sve moje potrebe. Međutim, ubrzo sam shvatila da stvarnost nije tako jednostavna. Moj muž je bio dobar čovek, ali nije bio muškarac kojeg sam zaista trebala.

Razlika između muža i muškarca leži u načinu na koji se odnosi prema ženi. Muž je često definisan društvenim normama i očekivanjima. Od njega se očekuje da bude hranitelj, zaštitnik i vođa. Međutim, muškarac je nešto mnogo više. Muškarac je onaj koji razume, podržava i ceni ženu zbog onoga što jeste. On nije samo fizički prisutan, već je i emocionalno dostupan.

Moj bivši muž je bio dobar u obavljanju uloga koje društvo od njega očekuje. Bio je vredan, odgovoran i posvećen porodici. Međutim, nedostajala mu je emocionalna dubina. Nije znao kako da me podrži kada mi je to bilo najpotrebnije, nije znao kako da me razume kada sam bila ranjiva. Bila sam usamljena u braku, okružena zidovima koje nismo mogli da srušimo.

Nakon razvoda, prošla sam kroz period samootkrivanja. Shvatila sam da mi nije potreban muškarac koji će samo ispuniti društvene uloge. Potreban mi je muškarac koji će me gledati kao ravnopravnog partnera, koji će me slušati i razumeti. Potreban mi je muškarac koji će biti tu, ne samo fizički, već i emocionalno.

Sada, kada sam starija i mudrija, znam šta tražim u vezi. Ne tražim savršenstvo, jer savršenstvo ne postoji. Tražim nekoga ko će biti moj oslonac, nekoga ko će me podržati u mojim snovima i strahovima. Tražim muškarca koji će biti dovoljno hrabar da bude ranjiv, dovoljno jak da prizna svoje greške i dovoljno mudar da raste zajedno sa mnom.

Moj savet svim ženama koje traže ljubav je da ne pristaju na manje od onoga što zaslužuju. Ne tražite muža samo zbog društvenih normi. Tražite muškarca koji će vas ceniti, podržavati i voleti zbog onoga što jeste. Jer na kraju dana, ženi nije potreban muž. Ženi je potreban muškarac.

odmorimozak

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje