4 znaka da zbog veze “trpe” vaša iskrena prijateljstva

LIFESTYLE

Kada započnete novu vezu, početni period zna da bude težak, iz prostog razloga što treba da se naviknete na promjenu i nađete način da balansirate između partnera i prijatelja, međutim, kada veza postane nešto ozbiljnija, nerijetko se dešava da jedna strana ispašta.

Na samom početku veze, normalno je da više vremena provodite sa partnerom, kako biste što bolje upoznali jedno drugo, ali ako vaša veza i godinama nakon toga počne da oduzima gotovo sve vaše slobodno vrijeme, krajnje je vrijeme da se trgnete i da pokušate spasiti svoja prijateljstva.

Problem je što mi često sami nismo svjesni da smo zapostavili svoje prijatelje. Pa ipak, postoje jasni znaci u našem ponašanju, koji pokazuju da smo zbog partnera zapostavili svoje drage ljude.

1. Često otkazujete dogovorena druženja

Ukoliko često otkazujete druženja, kako biste proveli vrijeme samo sa partnerom, vaša prijateljstva trpe. Prijatelji vam to mogu zamjeriti, jer će se osjećati zapostavljeno, poslije svega što ste zajedno prošli.

2. Novosti o prijateljima saznajete na društvenim mrežama

Ako važne događaje u životu vaših prijatelja saznajete na društvenim mrežama, zapitajte se, kada ste ih posljednji put pozvali. Uostalom, ako se osjećaju zapostavljeno, ni oni ne žele da vas uključuju u svoje važne trenutke, jer su se razočarali.

3. Kada ste sa prijateljima pričate samo o svom emotivnom životu

S obzirom na to, da vas zbog vaše veze veoma rijetko viđaju, posljednje o čemu vaši prijatelji žele da razgovaraju je vaša veza. Zato kada se sa njima napokon nađete, posvetite im pažnju i pokažite interesovanje za njihove živote.

4. Partner vas ubjeđuje da previše vremena provodite sa prijateljima

Nikako ne dopustite da vas posesivnost vašeg partnera udalji od prijatelja, jer ukoliko mu posvećujete dovoljno vremena i pažnje, on ne bi trebalo da se miješa u ono vrijeme koje je samo za vas, a prijeko potrebno je u svakoj vezi.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @josieengland

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/ljubav/4-znaka-da-zbog-veze-trpe-vasa-iskrena-prijateljstva

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.