Tri osobine koje vas čine najprivlačnijima i ne tiču se izgleda!

Životni stil

Iako je i izgled dosta važan faktor privlačnosti, puno važnija stavka u pronalaženju partnera su njegove, odnosno njene osobine.

Sigurno svako od vas u glavi imam nekakav “spisak” kriterijuma koje treba zadovoljiti vaš idealan partner, a stručnjaci smatraju da vas ove tri osobine čine najprivlačnijima suprotnom spolu…

#1 Smisao za humor

Vjerujemo da je smisao za humor većini vas na listi osobina koje tražite kod partnera, i to pri njenom samom vrhu. Stoga je posve logično da potencijalni partneri isto to traže i kod vas. A da je smisao za humor jedna od najvažnijih stavki u vezi potvrdili su i naučnici/e.

“Ljudi s dobrim smislom za humor su atraktivni partneri i generalno uživaju više uspjeha u pronalaženju partnera”, potvrdili su 2015. naučnici/e sa sveučilišta u Albanyju.

#2 Samopouzdanje

Vrlo jednostavno – žena koja ima samopouzdanja puno je privlačnija od one koja ga nema. Muškarci žele ženu koja je zadovoljna svojim životom jer žele biti dio tog života.

#3 Ambicioznost

Žene koje znaju šta žele u životu i trude se ostvariti svoje ciljeve puno su privlačnije od onih koje nemaju baš nikakve ambicije. Isto vrijedi i za frajere jer niko ne želi partnera bez ikakvih snova i ciljeva u životu. Zapravo, i preostale navedene stavke podjednako vrijede i za muškarce i za žene.

Izvor: index.hr Foto: Guliver/Getty Images

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/ljubav/tri-osobine-koje-vas-cine-najprivlacnijima-i-ne-ticu-se-izgleda

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje