Parovi otkrili koliko često vode ljubav otkako su u braku

LIFESTYLE

Koliko često vode ljubav otkako su u braku otkrilo je 300 bračnih parova

Svaki brak je drugačiji i zato je teško porediti odnose između partnera, pogotovo kada je u pitanju seks. Tačnije, količina seksa koja se definitivno mijenja proporcionalno dužini braka.

Jedno istraživanje provedeno na uzorku od 300 bračnih parova otkrilo je zanimljive podatke o tome koliko često parovi u braku zaista zapravo vode ljubav.

Koliko često vode ljubav bračni parovi?

Uz brojne životne obveze i probleme, djecu i posao vrlo je teško sačuvati savršen odnos s partnerom prepun strasti.

U anketi provedenoj na bračnim parovima različite životne dobi otkriveno je kako gotovo polovina (47 %) vodi ljubav jednom sedmično, a njih gotovo 10 % to čini dva puta mjesečno ili manje.

Istraživanje je potvrdilo i da strast i potreba za seksom očekivano postaje sve manja i manja ako rijetko vodimo ljubav, a to se puno češće događa kod žena.

Žene u braku koje govore da im seks s partnerom jednom sedmično ili dva puta mjesečno savršeno odgovara, zapravo nisu nikakva rijetkost. Razlog tome su životne prepreke, stres i obveze zbog kojih seks vrlo brzo može postati predvidljiv pa čak i dosadan, objašnjava Yvone Thomas s poznatog američkog instituta Kinsey koji promoviše interdisciplinarna istraživanja u području ljudske seksualnosti, spola i reprodukcije.

ljepotaizdravlje.ba

cottonbro via Pexels

Izvor