Prvi sastanak je mač sa dve oštrice. Nešto poput kupovine poklona za osobu koju ne poznajemo dovoljno dobro. Ili ćemo nekim čudom izabrati dar koji će se slavljeniku dopasti ili ćemo potpuno promašiti temu. Identična situacija je sa prvim sastankom i zato najveći broj ljudi igra na sigurno – pa, su “sigurna” mesta za bolje upoznavanje kafići i restorani.

Oni nešto hrabriji spremni su da povuku nešto rizičniji potez na prvom sastanku, pa biraju netipična mesta ili načine upoznavanja.

Putem ove dileme – pitali smo nađe sugrađanke gde muškarac po njihovom mišljenju treba da odvede devojku na prvi sastanak i gde ne bi nikako ne treba da je odvede.

Milica 31

– Prvi sastanak nikad kod njega na gajbi jer ko zna, možda je manijak. Uvek je dobro da me dobro nahrani. Ali može i nešto sa adrenalinom ili sa kulturom. Odnosno, nešto zabavno ili neki film ili pozorište.

Ivona 30

– Strava je prvi dejt na krovu neke zgrade. Piješ i gledaš u nebo. Jedno veliko ne za Obilićev venac – pakao!

Tamara 31

– Ako je prava osoba lokacija je potpuno nebitna, osim ako nije mesara ili klanica. Volela bih da na osnovu mojih priča shvati šta volim i odvede me na primer u opservatorijum. Mada, što se mene tiče ako sam zaljubljena do ušiju može da me vodi i na deponiju i da mi priča o ekologiji. Ja bih opet uživala.

Selena 32

– Nikad u bioskop jer ne možeš da komuniciraš.

Ana 32

– Moj bivši me odveo na prvi dejt na splav na Adi. Iznenadio me je jer nisam znala gde idemo. Poneo večeru što je spremio, sedeli, jeli, popili i dočekali jutro. Ne volim pozerajska i skupa mesta gde je čaša vina 50 evra.

Katarina 26

– Zamisli da ti je prvi dejt u tržnom centru? Koliki džiber neko treba da bude. Radije bih u parku sedela na klupi i pila negaziran sok. Na prvom sastanku je važno da se upoznaš i da je atmosfera prijatna, a ne napeta.

Da zaključimo – cilj je bude prijatno i da partneri pre prvog sastanka oslušnu želje jedno drugog.