It’s complicated: Ljubavna pravila milenijalaca

LIFESTYLE

Iako su milenijalci generacija predodređena da ima sve, čini se da im malo teže ide kada je ljubav u pitanju. S obzirom da im je sve prilično dostupno, kako na društvenim mrežama, tako i u privatnom životu, oni više nisu sigurni šta je pravi izbor za njih i kako zaista izgleda pravaljubav, usled čega neretko biraju da ostanu single.

Kako su po pitanju ljubavi zaista nesigurni, milenijalci se vode određenim pravilima kako bi se zaštitili od emotivne krize ili sprečili da im neko slomi srce:

1. Nije ozbiljno

Kako bi se sačuvali od razočaranja, milenijalci često sebe ubeđuju da njihova veza nije ozbiljna, kako pred nju ne bi postavili velika očekivanja, koja bi lako mogla biti izneverena. Oni i svom partneru jasno stavljaju do znanja, da je sve među njima samo flert, ali posle nekog vremena, obe strane polako, ali sigurno počinju da osećaju leptiriće u stomaku.

2. Žele da znaju jasno na čemu su

S obzirom da žive u vreme online ljubavi, u kojoj su poruke osnovni vid komunikacije, oni često nemaju predstavu šta je druga strana želela da im kaže tom porukom, zato kada veza postane malo ozbiljnija insistiraju na otvorenom razgovoru, jer ne žele da budu zbunjeni i ostanu nedorečeni.

3. Cene svoju nezavisnost

Milenijalci su generacija kojoj je njihova nezavisnost i samostalnost, u svakom životnom segmentu, na prvom mestu. Oni ni u kom slučaju ne žele da se neko meša u njihove odluke, a posebno ne žele da zavise od svog partnera. Zato je jedno od njihovih osnovnih pravila, kada su veze u pitanju, da njihov partner poštuje njihovu nezavisnost.

Pročitajte i…Šta milenijalce najčešće dovodi na terapije kod psihologa

https://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/its-complicated-ljubavna-pravila-milenijalaca/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.