Vječiti problemi ljubavnica: Ostavila sam muža zbog oženjenog muškarca, ali on nije napustio ženu

Životni stil
Ruža je pala sa mog balkona na drugom spratu dok sam ja nepomično stajala sa makazama u rukama. Strčala sam niz stepenice da je pokupim i vratim nazad u lonac nadajući se da će ponovo narasti.

Vidjela sam da je sva polomljena i da joj nema spasa, ali sam je ipak vratila u lonac sa zemljom nadajući se da će nastaviti da raste. Tu ružu mi je poklonio moj oženjeni ljubavnik. Ta ruža je bila obećanje da će moj bol uskoro prestati i da će napokom napustiti ženu i biti sa mnom.
Zajedno smo tri godine i sve je počelo tako što sam prevarila muža iz osvete jer sam vjerovala da i on mene vara. Nisam planirala da će ta naša veza da se nastavi i mislila sam da će to biti samo taj jedan put. Ali naša afera je prerasla u ozbiljnu vezu.
Bili smo praktično nerazdvojni, osim kada smo bili sa svojim supružnicima. Nisam mogla pogledati mužu u oči jer sam osjećala krivicu zato što sam zaljubljena u drugog muškarca. Nisam znala šta da radim, ali nisam željela biti ni sa kim osim sa svojim ljubavnikom.
Često smo razgovarali da se razvedemo od svojih supružnika i da počenmo da živimo zajedno i ja sam se nakon dvije godine naše veze razvela od svog muža, iako mi je on govorio da to ne radim. Sad je došao red na njega da se razvede i obećao je da će to učiniti.
Dogovorili smo se da damo jedno drugom vremena do kraja godine da se sredimo, ali godina je prošla, a on se još uvijek nije bio razveo. Nekom slušajnošću i moj brat je ostavio suprugu zbog ljubavnice, sjećam se da sam tada mislila kako su naše životne priče slične, ali moj ljubavnik nije učinio isto.
Kasnije sam shvatila da su naše priče potpuno različite, ali mi je to ipak davalo nadu i vjerovala sam da će muškarac koji me voli i kojeg ja volim ostaviti svoju suprugu i biti sa mnom. Ali to se nikada nije dogodilo. Godnama sam patila čekajući nekoga koga nisam mogla imati, i što sam više čekala više sam patila.
 Svaki put kada bismo se posvađali donio bi mi cijeće, a sada je ovaj cvijet, ova slomljena ruža, bila simbol našeg kraja. Tada sam zaključila da treba da završim sa tim. Prekinula sam sa njim preko telefona. Nekoliko nedelja nisam mogla jesti, spavati ni ustati iz kreveta.
Nisam mogla podnijeti da je bio sa suprugom, a ne sa mnom. Isto tako sam znala da ću ako ga prihvatim nazad ponovo biti zarobljena u ovom cirkusu, nadati se da će je napustiti, obećavaće da će to učiniti, a ja ću ostati razočarana. Sve što sam željela je da budemo zajedno, a to se nikada neće ostvariti.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin – www.pult24.info

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje