NE SABOTIRAJTE SEBE: Prevaziđite strah od nove veze

LIFESTYLE

Postoji nekoliko navika koje treba da usvojite, kako biste se oslobodili strahova i negativnih misli. Dopustite da vas partner upozna i nemojte svojim negativnim mislima, od samog početka sabotirati vašu vezu.

1. Ne skrivajte svoje potrebe

Nemojte se plašiti da iskažete svoje potrebe i očekivanja. Ukoliko partner ne pokazuje inicijativu da ispuni vaše želje, onda on definitivno nije osoba za vas, ali prvo mu morate dati priliku. Ne dozvolite sebi ni drugu krajnost. Uz to što ćutite o svojim potrebama, trudite se da partneru ispunite sve želje. To nikako nije dobro. Veza je uzajamni odnos i oba partnera moraju da se u njoj sažive. Nemojte uskraćivati sebi priliku da budete centar nečije pažnje.

2. Nemojte biti na distanci

Bili ste povređeni i sasvim je razumljivo da želite da budete oprezni, ali vaša nova veza ne može napredovati ako partnera držite na distanci. Dopustite mu da vam se približi, da vas upozna i oseti vašu dušu.

3. Postanite tim

Vaš partner će možda, ukoliko se prepustite, postati vaša sigurna luka. Zato naučite da ga slušate, da kažete prave reči u pravo vreme i da mu budete utočište. Vi ste tim koji radi zajedno, zato morate da naučite da radite na ostvarenju zajedničkih želja.

4. Nemojte bežati od problema

Emotivni odnosi uopšte nisu tako jednostavni. Konflikt je uvek moguć, ali ga treba rešiti, a ne bežati od njega. Kroz konflikt učite da se savladate, da saslušate partnera i nađete zajedničko rešenje. Učeći da rešite probleme, vi gradite svoj odnos.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

https://nadlanu.com/452102/ne-sabotirajte-sebe-prevazidjite-strah-od-nove-veze/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.