NISU DOKAZ LJUBAVI: Tri znaka pokazuju da ste patološki ljubomorne

LIFESTYLE

Ljubomora koja polako prerasta u patologiju, jedan je od najvećih povoda za raskid. Minimalna doza ljubomora zna da bude simpatična, ali ozbiljni ljubomorni ispadi su nešto, što svakome od nas izgleda suvišno. Ljubomora nije dokaz ljubavi i veoma teško će sačuvati vaš odnos. Ona zapravo jedino može biti povod za krah vaše veze.

Postoje jasni znakovi da ste, čak iako nekada to niste bili, sada postali veoma ljubomorna osoba:

1. Zanima vas telefon vašeg partnera

Merite mu svaki minut telefonskog razgovora, pratite njegove društvene mreže u stopu, a posebno vas zanima sa kim razmenjuje toliko poruka. Ovo su jasni znaci da ste veoma ljubomorna i posesivna osoba. Ukoliko i vi koristite telefon, za komunikaciju sa prijateljima i borodicom, bez zadnjih namera, zašto to isto ne bi mogao i vaš partner?

2. Nepoverljivi ste prema njegovim drugaricama

Svaki put kada vas vaš partner upozna sa svojom drugaricom ili koleginicom s posla, pune ste nepoverenja. Fokusirate se na svaki detalj u njihovom odnosu. Kada ostanete nasamo sa svojim dečkom, postavićete mu gomilu pitanja o toj osobi, kako biste shvatili koliko su zaista bliski. Umesto što se bavite nebitnim stvarima, potrudite se da radite na svom samopouzdanju.

3. Preturate mu po stvarima

Proveravate mu džepove, mail, mobilni telefon. Kako možete biti sa osobom u koju toliko nemate poverenja? Možda toga niste svesni, ali ukoliko tako nastavite, odnos će vam biti u zaista velikoj nevolji.

Vaš partner zaista zaslužuje poverenje i osobu sa kojom će imati zdrav odnos. Potrudite se da se iskontrolišete, jer zaista ne želite da dopustite sebi da postanete osoba, koja ne može da utiče na svoje ispade i koja svakodnevno guši i sebe i osobu koju voli.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

 

https://nadlanu.com/456167/nisu-dokaz-ljubavi-tri-znaka-pokazuju-da-ste-patoloski-ljubomorne/


Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.