Pet pitanja o seksu koja bi muškarci rado postavili ženama

LIFESTYLE

Iako se puno češće nego žene ponašaju kao “doktori za seks”, muškarci uglavnom jednako nemaju pojma kako zadovoljiti suprotni spol.

Nije istina ni da u krevetu misle samo na sebe, barem ne oni frajeri oko kojih se isplati truditi. Pravim muškarcima je, zapravo, puno više stalo do toga da ženi pruže užitak, zbog čega ih jako zanimaju odgovori na sljedeće pitanja koja se ipak ne usuđuju postaviti…

#1 Koliko često žene razmišljaju o seksu?

Istraživanje koje je nedavno provela online dating stranica Illicit Encounters pokazalo je da žene na seks pomisle oko 18 puta na dan, odnosno svaku 51 minutu, ako se računa da spavaju osam sati dnevno. Naravno, to varira od žene do žene, a zavisi i od brojnih drugih faktora, poput menstrualnog ciklusa tokom kojeg se žensko raspoloženje za seks, kao i za bilo kakve druge aktivnosti, može promijeniti u sekundi.

#2 Kakav je osjećaj imati višestruke orgazme?

Muškarci ovo definitivno ne mogu zamisliti, a većina bi ih rado to iskusila. A osjećaj je tačno onakav kako i zvuči – višestruke navale uzbuđenja jedna za drugom od kojih vam se ponekad čini kao da ćete se onesvijestiti.

#3 Zašto žene vole biti gore?

Iz istog razloga kao i muškarci: da se osjećaju moćnije i preuzmu kontrolu.

#4 Kako otkriti na šta se žena pali?

Vrlo jednostavno! Ženu s kojom ste intimni najbolje bi bilo direktno pitati što je napaljuje. Tako ćete biti sretniji i vi i ona! Ako vam je to, pak, neugodno, onda možete i po nekim njenim pokretima shvatiti šta joj se sviđa, a šta ne. Ako se tokom seksa počne odmicati od vas, znači da joj neka poza ili pokret ne odgovaraju, i obratno – ako se počne približavati još više, znači da u nečem zaista uživa.

#5 Glume li žene zaista orgazme?

Ovo je pitanje koje muškarce drži budnima noću, a odgovor na njega je: da! Gotovo svaka žena je barem jednom odglumila orgazam ako frajer nije bio dovoljno dobar u krevetu ili ako jednostavno nije bila sasvim raspoložena za seks. S druge strane, svakoj bi ženi bilo draže da to nikada ne mora da radi jer i žene uživaju u orgazmu baš kao i muškarci.

Izvor: index.hr/rouge Foto: Thinkstock

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/seks/pet-pitanja-o-seksu-koja-bi-muskarci-rado-postavili-zenama

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.